Villa Villekulla?


Det är ju så att det nu, i huset jag bor i, sprungit diverse olika hantverkare här i ett års tid. I januari 2011 så började de bygga 7 stycken nya lägenheter här. De gemensamma köken och "uppehållsrummen" på varje våning har blivit lägenheter, och det innebär att alla numer har egna pentryn. Säg hejdå till korridorsfest!

Nu har de kommit så långt att lägenheterna är färdigställda, sen augusti till oktober 2011 tror jag. Nu håller de på att måla om i alla korridorerna och i trapphusen. Det är målare överallt, runt varenda hörna och bakom varenda dörr! Livsfarligt, I tell ya!

Ni som varit här vet ju hur trångt här är. Och till alla er som inte varit det kan jag ju meddela att det inte går att mötas på vissa ställen i korridorerna utan att gå sidledes. Och i trapporna går det inte ens att mötas, speciellt inte om man har någon form av tvättkorg eller MAXI-kassar att bära på.

Just nu håller de på att måla på min våning. Väggar och trappräcken är det som får sig en omgång med penseln just nu.

Precis här utanför finns en korridorsdörr som skiljer korridoren från själva trapphuset. Och bakom den står en målare idag och penslar på färg. Det går inte att knacka för att förvarna att man tänker öppna för han har musik i öronen, han skulle ändå inte höra det. Så man får helt enkelt hoppas på det bästa, det vill säga att man inte ska smälla upp dörren i huvudet på karln eller välta ut en färgburk eller liknande. Sen den andra snubben, han står på knä och målar på det partiet av trapphuset som är smalast och som man måste passera för att kunna gå ner för trappan. Man kan inte säga "ursäkta jag ska bara gå förbi" för han har också musik i öronen. När han väl får syn på en så får man en blick som säger "måste du gå här precis heeela tiden, fattar du inte hur STÖRANDE du är?!".

Faktum är att jag faktiskt måste gå här heeela tiden och vara sjukt STÖRANDE eftersom jag BOR här och ja har TVÄTTID idag (igen)!!!

Man får helt enkelt dra in magen så att man kommer förbi och fram. Jag är ju dock inte som Nattbussen i Harry Potter som kan göra sig så smal att den kommer igenom även det trängsta utrymme. Och då blir det så här:Ja, nu har ni både fått se min bakdel ur en inte så smickrande vinkel, samt den tvivelaktiga gröna färgen som numera sitter på väggarna här (och på mina kläder. Eller satt, de är tvättade nu.).

Jag är ju inte en av alla dom som lär sig av sina misstag heller. Nästa vända ner till tvättstugan stod den ena målarkillen i trappan och målade trappräckena. Som jag sa är trapporna väääldigt smala och längst in mot svängen där jag fick gå är trappstegen kanske 5 cm breda. Så min impuls var ju att ta tag i de nymålade röda trappräckena. Idiot!

Berättade detta för Micha sen på msn. "Röda?" skrev hon. "Ska det bli målat som ett Pippihus?"

Ja, det kan man fråga sig. Här är vitt, grönt, KNALLgrönt, blått, rött... Lite alla möjliga färger. Vem vet, målarna kanske har Villa Villekulla som stilförebild?Bildkälla

Jag kan lova att jag inte hade klagat om Kalmarhem även beslutar sig för att låta en häst bo i huset också! ;) Jag kan se efter den, inga problem alls!! ^^


Kommentarer
Postat av: Kitty

Åh men grattis! Man blir alltid lika glad när det händer :P Not.

2012-02-15 @ 15:10:50
URL: http://www.kittonia.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0