Halloweenfest här på Korsnäbben!

Det var halloweenfest här i huset igår, säkert hundra pers som var med, alla var utklädda och dom som höll i festen hade pyntat jättefint överallt! Det var så sjukt skoj, att äntligen få träffa alla som bor i huset och så. Helt awesome människor ju! Och den där snyggingen på trean, trevlig var han också! ^^ Var sånt jäkla drag, skitbra musik också! Och sen blev det Kåren! Galet mycket folk där! Sista kårkvällen, det var ett jäkla drag, häxor o mördare o stjärngossar och cowboys dansade och röjde så det stod härliga till! Sen blev det ju såklart eftrefest här i bygget också, mat på MAX var ju givet!


Nej men vänta lite nu... WTF??? Har jag blivit blogg-rapad?? Hallucinerat? Drömt??

Hmm... Nej, nu vet jag! Jag var inte på någon fest igår! Detta måste vara någon annans lördagskväll, den är i vart fall inte min! Så måste det vara.


Det var halloweenfest här på bygget igår kväll. Över 100 gäster var attending enligt eventet på facebook. Folk överallt som klampade omkring, ringde på folks dörrar, spelade musik, skrattade och skrek... Ja, ni vet jargongen. Atti och jag satt förskrämda inne i min lägenhet och pluggade till våran tenta som vi har på tisdag (shiiiit redan på tisdag??? oooh noooo!!!). Vi var alltså mitt i festen utan att vara på den... Vet ni? Det var ett helt luciatåg som kom gående utanför min dörr!

Festen hade sina epicentrum i allmänna rummen på tvåan och på fyran, vilket innebar att det kändes som dom festade bakom min soffa... Hatar när alla festar och är fulla runt omkring en, känner mej så dum då. Och tycker att alla andra beter sej dumt... Kände oss som två kärringar, alternativt plugghästar... Vet inte riktigt vilket som är värst?

Ajja, huset står kvar idag, vilket är positivt. Har dock inte vågat mej utanför dörren idag på grund av risk att kliva rakt ut i en stor och stinkande spya.

Inga hål i väggen vad jag kunde se igår iallafall, dock nedsläckta korridorer, ett icke fungerande automatiskt brandlarm och nedrivna kablar från taket... Älska livet i stundentboende... Hmf.


Vi blev i alla fall skrämda i sann hallowenanda igår! Nere i Attis korridor möttes vi av mörka pölar av okänd substans. I mörkret var de iallafall misstänkt likt blod. BLOD??? OMG!!! Hade det skett ett mord? Skrikande sprang Atti och jag ut från korridoren och stannade darrande ute i trappen. Efter en stund tog vi mod till oss och lyste på golvet...Ganska läskigt ändå... Visst? Okej, det var inga blodpölar. Men det kunde varit!

Så här dagen efter var det inte alls särskillt läskigt. Och hur skulle de andra klarat sej utan oss? Vi var de enda som hade vett nog att städa undan glassplittret...Och en annan "masterpiece" - de söndriga kablarna:Som sagt, älska livet i studentkorridor...

Eller, så illa är det inte, för det mesta trivs jag superbra här!
Dags att sova, godnatt!Nyopererad hund - stackars älsk! :(

Åh, jag tycker så hemskt synd om min älskade lilla vovve! Hon opererades idag, i morse. Inget allvarligt egentligen - hoppas jag! Hon fick en knöl som växte otroligt mycket på bara ett par dagar. Vi kollade upp detta och veterinären rekommenderade att operera bort knölen och skicka den på analys. I värsta fall är det cancer, i bästa fall är det en inflammerad talgkörtel. Om en vecka får vi svaret från labbet, det kommer att bli en lång vecka... Men hon är bara tre år och för en så ung hund så ser prognosen god ut i vilket fall. :)Stackars älsklingen, hon var alldeles groggy av narkosen när hon kom hem! Men som den glada lilla hund hon är skulle hon försöka skutta men det såg mest ut som ett fyllo som försöker gå rakt... Nu har hon dock piggat på sej. Sväljreflexen har även kommit igång igen så hon har äntligen fått äta lite lite mat, hon måste varit utsvulten! Fastat i ett dygn nästan stackaren... Ont har hon också, hon gnyr hela tiden. Men hon kan inte få mer smärtstillande för dagen...

Har varit och köpt ett snyggt halsband till henne iallafall att fästa kragen med! Köpte också ett regntäcke som hon ska ha ute så hon skyddar såret. Kan visa bilder senare!

Nu ska jag tentaplugga under den lilla tid som är kvar denna dagen! Och så ska jag krama min lilla Chili förstås!

Labbrapport klar så visar lite bilder från igår :)

Ääääääntligen är labbrapportfan klar!

Kollade igenom lite bilder från igår...

Amarula som Anna inhandlade i Tanzania - coolt! ^^

Så mysigt vi hade det hos Anna! Och sen på födelsedagsfesten hos Sophie så fick vi massa gott som hon hade bakat. Och vilken myyyyysig lägenhe hon och hennes kille har, vill haaaaa!!

Nu ska jag sova, har tusen saker att göra imorgon!
Micha kommer hit kl 11 för då ska vi öva på redovisningen av projektarbetet i immunologi som vi har imorgon.
Jag ska gå till tandläkaren för att skaffa frisktandvårdsförsäkring.
Och, jag ska packa! Ska åka ner till Kstad direkt efter redovisningarna imorgon! Puh...!!!

Innan jag somnar ska jag dock hänga upp tvätt, fick blöt tvätt idag igen...

1990-nånting, det var back in the days!

90-talstema på underbara Corehouse igår! Så sjukt kul, alla dansade och sjöng så golvet sjönk och taket lyfte!

Och vilken nostalgi! Alexia - Uh la la la, Los del Rio - Macarena, Hanson - Mmmbop, Aqua - Barbie girl, Spice Girls - Wannabe...

Liquido - Narcotic, E-Type - This is the way, Paradisio - Bailando, Vengaboys - Boom, boom, boom, boom, Dr Bombay - Calcutta, Britney Spears - ...baby, one more time, Daze - Together forever, Green Day - Basket case, The Offspring - Pretty fly...


Jaaa, listan kan göras hur lång som helst!

Corehouse's historia kommer verkligen sluta med flaggan i topp! Önskar man bara kunde ta kort på allt och filma allt så att våra partynätter blir förevigade... Men hur skulle det kunna göra Kåren rättvisa??

Min outfit igår:


Allt från H&M utom det svarta armbandet som är från Glitter! :)


Mmmbop på er sweetnoses! Nu ska jag skriva labbrapport, blöööö...!!BOMBHOT - dramatik i den lilla staden Kalmar

Hos tandläkaren: Tandhygienisten frågade mig hur jag trivdes i Kalmar. Jodå, jag trivs bara bra, svarade jag. Ja, sa hon då, Kalmar är en sån lugn och fin liten stad!

Väl klar hos tandläkaren gick jag ut på gatan och började gå mot skolan , som vanligt uppe i det blå i mina egna tankar. Plötsligt ropade nån "Du kan inte gå här, du kommer inte fram". Förvånat såg jag upp och möttes av en tjej i poliskläder som höll på att sätta upp en avspärrning. Oj jaha tänkte jag lagom disträ och vände på klacken. Det har väl något med bygget av MAX att göra och ryckte på axlarna åt det hela och tog ett annat håll mot skolan. Då plötligt kom ett SMS från Micha "Bombhot vid skolan! :O" DÅ plötsligt såg jag att det var ett himmelens polispådrag, poliser överallt och avspärrningar. Folk med kameror och folk som stod i stora gäng och talade uppskärrat med varandra.

Väl inne i pelarsalen mötte jag min klass. Våran föreläsning blev inställd men vi kunde inte lämna skolan heller.Porten ut från skolan var avspärrad. ca 100 meter bort var bombmannen, han greps sen i rondellen precis utanför nästan.

Till slut ordnades en liten "gång" med hjälp av såna polisplastband ut från Norrgård och bort mot badhuset till. Men hem kom man inte. Avspärrningarna satt för ingången till bakgården, framsidan var inte ens att tänka på. En glad poliskille sa "Mannen med den eventuella bomben är precis utanför så hade jag varit ni hade jag inte velat vara hemma. Gå och ta en fika så är nog problemet löst sen".Min gata var avspärrad!

Men fika? Vem ville ha fika? Inte ville vi missa dramatiken heller genom att sitta och tjocka oss. Utan vi rundade avspärrningarna och sällade oss till folksamlingen vid Esplanaden och ställde oss att glo som de nyfikna vi var. Det var som ett skådespel, som en filminspelning. Man fattade knappt att det var på riktigt.Nyfikna vid Esplanaden.


Bombmannen gick runt runt i cirklar, utanför min port, vid Valfisken, vid MAX, vid rondellen, runt runt. Han pratade i telefon, sparkade på saker, rökte och skrek och gormade. Han hade lagt en påse på vägen och en vit sak vid valen.

Poliserna stod utposterade vid avspärrningarna. Andra stod skjutklara hukande bakom sina bilar. Blåljusen snurrade överallt.Härifrån följde vi skådespelet. Enda dagen jag inte hade kamera på mej, givetvis! Men man såg faktiskt bra, längst fram i bilden gick mannen runt runt... Och polisen vid bilen närmst hade fullt upp med att växelvis sitta skjutklar och köra bort vilsekomna pensionärer som plösligt befann sej mitt i scenen...

Efter cirka två timmar tog bombmannen av sig jackan. Han lyfte upp påsen och bar omkring på den ett tag. Så tillslut ställde han sig på knä i rondellen, och la sig sen ner på mage. Flera stycken poliser sprang som en man fram och grep honom, så synkat, så snyggt! Självaste Gunvald hade inte kunnat göra det bättre! Alla åskådare applåderade, tjoade och visslade när de grep mannen. Men poliserna rubbade inte en millimeter på sina stonefaces. De är ena coola gubbar de dära!

Avspärrningarna satt dock uppe flera timmar till då man väntade på ett bomb-team från Malmö. De tog in "bomben", det vill säga ICA-kassen som tydligen innehöll något med folie, i någon slaggs sprängsäker vagn med hjälp av en robot och sprängde den.

Nu undrar vi alla - var det verkligen en bomb eller ej? Något som vi nog alltid kommer att undra över...

Och vad var killens motiv? Var det att skrämma sitt ex som jobbar i området? Eller var det riktat mot Försäkringskassan? Eller var det ett självmordsförsök?

Ja, det var sannerligen ett drama som hette duga! Sånt är vi inte vana vid här i den lilla staden Kalmar!Ja, det är tur vi har våra go'a gubbar i blåa kläder som gillar disco och att kära fort! ^^

Den första snön!

Ja, den första snön föll inatt... Vad är det, 21 oktober? Undrar om det har varit så här tidigt andra år? Man börde göra en studie över detta!Snön lyser vit på taken, endast tomten är vaken! Eller ja, bortsett från det med tomten då!

Nåde vädret om det hinner snöa över innan jul!!

Whaddup med global uppvärmning?? Ey, jag tycker det blir kallare jag!Vad händer annars idag då? Förutom snö-sensationen?

Själv ska jag gå på prep-studier, till tandläkaren på lunchen, sen föreläsning i immunologi, därefter NH-träning med Tage, det blir heldag idag!


Ha det bra i snön!

Relax

Nu är äntligen projektarbetet i kliniska immunologin i hamn! Så otroligt skönt! Deadline är kl 11 imorgon så det var i grevens tid! Varför vara ute i god tid liksom? Både Micha och jag har hunnit bli duktigt less vid detta laget. Reumatoid artrit är väldigt intressant, men lagom är bäst!

Som den skåning jag är så ska jag käka nattamaud nu och dra igång en bra film, nu måste det relaxas!PLUSFinns det något bättre sätt att fira ett inlämnar projekt än detta så berätta gärna!!


Nu kastar jag in handduken för idag, mej hittar ni i soffan! Nu - mat! Nom nom!


Lite tankar om Idol


Ja, om ni inte visste det redan så är jag ju en obotlig Idol-nörd! Därför var det en smärre katastrof i mitt liv då jag i fredags satt och tjötade med syster och svåger för länge vid kvällsmaten och missade hela Idol! Nåja, det var himlans trevligt att besöka syrran men det har varit en lång väntan på att kunna se programmet i TV4 Play istället. Men nu har jag äntligen tittat klart! Har inte haft tid förräns nu...

Jag har ovanligt många favoriter i år - Alice, Sassa, Olle, Jay, Elin, Linnea.

En som jag däremot har sjukt svårt för är Andreas. Jag har ingenting som helst negativt att säga om hans sång. Men det är något annat som jag inte riktigt kan sätta fingret på...

Bäst i fredags var ju helt klart Linnea och Jay, jag satt och storlog här hemma i min soffa när de sjöng!

Dock vill jag nog inte se några av mina favoriter vinna, jag tycker inte att någon av dem passar för att sjunga det där kommersiella pop-tjafset som den första plattan denne kommer släppa innebär. Nej, de ska göra sin egen grej, för det är just det som de är bäst på! Pop-tjafset kan nog passa... ja, Daniel kanske.

Måste bara tillägga att Linnea i princip blåst mej av stolen under hennes tre senaste framträdanden - Jumpin' Jack Flash, Crazy och så denna senaste då. Awesome! Jumpin' Jack Flash är nog den bästa av de tre enligt mej så, hey, låt oss kolla på den igen!!


 

 

 


By night


Inflyttsfest hos Micha och Tobbe på lördag! What to tear??H&M, 399 :-


H&M, 299 :-


H&M, 299 :-


VILL HA!!

En snabb liten sak?

Det här med skolarbete. Man ska göra en snabb liten sak. Tror man. Plötsligt inser man att en stor långsam sak i själva verket var den lilla snabba saken. Är ni med på hur jag menar?

Igår satt Micha och jag med vårat projektarbete i kursen klinisk immunologi. Vi ska skriva om reumatoid artrit. En av uppgifterna i arbetet var att ta reda på förstahandsläkemedlet (Methotrexate) och därefter leta reda på två stycken olika RCT-studier där detta läkemedel tetats mot bästa terapi alternativt mot placebo. Vi letade i PubMed. Hittade där två artiklar som verkade lovande! Läste abstracten och tänkte att yes, detta kan nog bli bra!Tog hem artiklen i fulltext och gjorde denna upptäckt...:Abso-fucking-lutely great asså! Koreansk text! Jaja, tur det finns Google translate i alla fall!Nyligen har inte helt identifierade jordbävningen? Gwal? Nej, kanske inte ändå.

Vi letade vidare istället på Läkemedelsverkets hemsida... Vi kammade noll. Nio till tolv satt vi med detta. Trötta på att leta så ringde vi till kommunikationsansvarig för hemsidan och vederbörande kunde inte hjälpa oss.

Vi lämnade saken därän, mailade våran handledare om hjälp och travade iväg till MAX för att käka lurre.

Tillbaka i skolan igen så har handledaren svarat "ring till läkemedelsföretagen".
Sagt och gjort. Vi letade upp telefonnummer till Pfizer - inget svar. Sandoz - Nordoc drugs hade tagot över deras Methotrexateproduktion. Ringde till Nordic drugs istället. Där fick vi långt om länge prata med en man som förklarade att Methotrexate är ett så pass gammalt läkemedel, det har använts sen 80-talet vilket innebär att det är 30 år gammalt. Och på den tiden så behövdes det inte göras några studier på läkemedlet. Så de enda studier som finns med Metothrexate inblandat är sådana där det är den additiva effekten av andra läkemedel i kombination som testats.

Grejt. Denna info fick vi efter att ha letat från 9 till cirka 15. Hur eller hur så mailade mannen på Nordic en av de nya studierna till oss. Så nu har vi en. EN. Vilket innebär att vi måste fortsätta ringa idag...

Det som var en så liten snabb sak, vi skulle ju bara ha fatt i två studier. Att skriva resten av arbetetvar ju den stora och jobbiga delen av arbetet. Jag tar tillbaks det.
Ny dag, nya tag!

Jäkla måndag!

Idag är det verkligen måndag. En riktig jäkla måndag! Jag går snart och drar täcket över huvudet!!


Imorse skulle jag skriva ut labbkompendiumet varpå att datorn inte hittade skrivaren i datorsalen.

Duggan gick åt helsefyr! 33% vilket genererade hela TVÅ extrapoäng till tentan! Halleluja.

Utskriftsförsök nr 2 i datasalen: datorn hittade skrivaren, skrivaren slarvade dock bort mitt dokument någonstans på vägen. För något labbhäfte fick jag inte. Men betala för det gick visst bra att göra, 19 riksdaler fattigare är mitt utskriftskonto nu...

Därefter var de labbdags - ELISA. Jag fattade över huvud taget inte ett skvatt av den labben. Ser fram emot labbrapporten. VERKLIGEN.

Kom hem och hittade en rabattcheck på 10% på Maxi i brevlådan vilket dock var positivt. Perfekt tänkte jag som ju tänkt att handla idag. Men, tror ni att jag kom ihåg att ta med den till affärn?? Icke.

Väl i affären är jag står i kön och ska lägga upp mina varor på bandet - alla mina tomater (sådana små som säljs på plastaskar) hade ramlat ut huller om buller i min korg. GREJT!

Och när jag cyklade hem så gick handtaget på kasen sönder, givetvis. Det bode jag förstått. För det är ju en jäkla MÅNDAG idag!!Nej, johannawithlove känner inte mycket kärlek idag...

johannawithlove vill gömma sig resten av denna måndagen. Nästa måndag överväger hon att inte ens kika fram alls...

Min nya livskamrat

Igår träffade jag för första gången i mitt liv den som kommer att bli min nya livskamrat - Nikon Coolpix S203.

Tyvärr miste jag min förra i fredags då denne bestämde sig för att lägga ner veksamheten för gott efter en trogen tjänst sen den 20 mars 2007. Jag kommer sakna min kära gamla Olympys men ser fram emot ett nytt, och förhoppningsvis gott, samarbete med denna nya lilla röding!


Min nya kamera och livskamrat -
Nikon Coolpix S203

Var ju tvungen att testa min lilla röding (och alla himmelens program som följde med den) right away! Satt och lekte med den i soffan, kollade alla inställningar och så vidare. Och vad fungerar inte bättre som motiv än en av mina soffkuddar?? Nåväl, lite lathet från min sida och kanske lite allmänt konstigt... Men tyckte ändå att resultatat blev fint på något färggrannt vis! ^^
Ja, ni har ju nu på ett mycket närgånget vis fått bekanta er med en av mina soffkuddar, hoppas att ni fann detta angenämt!
High on life

Jisses vilken helg det har varit!

Helgen invigdes genom en tripp till Öland i fredags kväll, det var konstnatt som gällde! Vi kände oss väldigt kulturella och kanske en aning bohemiska med vårat "vin" där vi satt i Linas lilla bil och tuffade omkring nere i södra Öland.

Det går inte att beskriva i ord och bild, man måste uppleva det själv för att förstå. Men Guuuuuuuud så mysigt det var! En massa marschaller och pumpor och halmbalar står utställda längs vägkanterna, och diverse andra utsmyckningar. Många gårdar håller öppet och säljer potatis, morötter, ägg, lök och så vidare. En del butiker hade nattöppet, det fanns en massa tält man kunde gå in i för att se på hantverk av olika slag, det fanns loppisar och konstateljéer och glashyttor, allt man kan tänka sej!

Det brann brasor överallt som man kunde värma sej vid. Lukten av elden och sprakandet från den blandade sig med glatt människoprat och musik. Det såldes våfflor, kååååv i brööö och hamburgare lite varstans, ibland också nattsmörgåsar. Och pumpor i alla färger och former man kan tänka sig fanns i massor så långt ens ögon kunde nå.

Det var verkligen en superrolig och mysig kväll och en perfekt upptakt till helgen! Kan rekommendera konstnatten till alla, man behöver inteha ett speciellt inresse för konst för att uppskatta den! Konstnatten är på fredagen under Ölands skördefest och har öppet ca 19-03.

Det blev lite fyndat också! Fyra små söta glas inhandlades på en mysig liten loppis, en vas bleb det på Lions loppis och så ett par pumpor såklart! Kan inte visa några bilder för närvarande då min kamera bestämde sig för att lägga ner sin verksamhet för gott just i fredags kväll...

Tyvärr fick också kvällen ett oväntat avslut som man helst hade velat slippa. Det var hemskt obehagligt och uppskakande... Det var aningens svårt att somna sen den natten...

Igår förmiddag var Lina och jag och provred hästar. Vi hade svarat på en medryttarannons, jag på ett halvblod och Lina på två islandshästar. Hästarna står på samma stall vilket är perfekt då vi kommer att samåka. Dock är jag lite tveksam till om jag ska tacka ja eller ej med tanke på att hästen var ganska... ja, speciell kan man väl säga. Men det var såååå himla underbart att sitta i sadeln igen! Det kommer jag leva på länge och snart göra om igen!

Igår kväll var Micha och Atti uppe hos mej på lite mys och förfest innan vi drog ner till kära gamla Corehouse, det gäller att passa på innan vår kår försvinner, den ska nämligen lägga ner den siste oktober så Halloween blir sista utekvällen där, så himla tråkigt, jag kommer sakna kåren! Och vart ska vi se ta vägen?? Det ska öppna en saluhall i kårens lokaler, hipp hurra...

Idag skiner solen för fullt, blir nog en promme lite senare. Just nu ska jag in i duschen, sen blir det brunch och Idol!

Hoppas alla ni därute haft en bra helg!

RSS 2.0