♥ Dag 3 – Mina föräldrar.

Ja, detta med Dag 1, Dag 2 och Dag 3... Det har ju inte funkat så där över sig bra... Kanske ska börja kalla det Del 1, Del 2 och så vidare? Då är det ju inget som sätter någon tidsbegränsning på det hela... Ja, Del får det nog bli... Och så ett nytt namn på kategorin... Men det kirrar vi!

Hur som helst, den här gången ska det handla om mina föräldrar! Och vad i all världen vill ni veta om dom? Och vad i all världen kan jag skriva om dom utan att hänga ut dom för mycket??Min mamma heter Lisbeth. Hon är 63 år. Född i Skåne, bor i Skåne. Hon har mig tillsammans med min pappa, sen har hon två döttrar till från ett tidigare äktenskap. Hon är enda barnet, jag har alltså inga mostrar.

Min mamma har ett väldigt stort hjärta, hon är hjälpsam och vill vara alla till lags. Hon lagar jättegod mat! Hon är tjatig, precis som mammor är... Hon kan skoja! Hon tycker om musik och att se på film. Hon älskar änglar! Hon är också tokig med att köpa små söta gammeldags pryttlar att sätta överallt i sin lägenhet! Hon tycker väldigt mycket om djur! Hon tillbringade en stor del av sin barndom på sin mormors bondgård, hon har haft fem stycken egna hundar, Chili är den femte i raden. Hon var också väldigt fäst vid mina hästar även fast hon inte red dom något själv så tyckte hon om att pyssla med dom.

Min mamma slutade arbeta 1994 på gund av sin värk, hon har mycket artros plus att hon kämpat med fibromyalgi i många år. Dock har hon nästan som ett arbete nu ändå för hon har så mycket bekymmer med min mormor som är krasslig och bor på äldreboende. Hon är inte riktigt adekvat längre och mamma tycker det är väldigt jobbigt. Min morfar gick bort 1986.

Mamma har haft barn hemma sen 1970 och ända fram till 2009 när jag flyttade hemifrån, det måste vara ett ganska stort steg men tror ändå att hon tycker det är rätt skönt att kunna få göra lite som hon vill numera! ^^Min pappa heter Per. Han är 65 år. Han är också helt igenom skånsk precis som min mamma. Min pappa har en syster som heter Louise, alltså min snälla faster! Hon har dock inga barn vilket förklarar min totala avsaknad av kusiner... Mina farföräldrar är tyvärr bortgångna båda två, min farfar dog när jag var 3 år, och farmor när jag var 19 år...

Pappa är jurist och arbetar inom Skatteverket. På sin fritid är han mycket ute i sommarstugan och fixar. Han är också väldigt intresserad av aktier och sådant som jag inte begriper! Pappa har också ridit lite grann... Det tycker han nog är ganska kul, men tyvärr blev det inte att han red så mycket på mina hästar vilket han ångrar lite nu att han inte tog sig bättre tid med...

Mina föräldrar har aldrig levt tillsammans och jag har alltid bott med min mamma, men har ändå träffat min pappa regelbundet och vi har bra kontakt.Ja, det var lite om päronen mina. Vet inte mer vad jag ska säga om dom riktigt. Jag skulle ju såklart kunna skriva i all oändlighet men som sagt, jag vill ju inte "hänga ut" dom för mycket!

Imorgon kommer i alla fall vovven hit för att fira Malin, ska bli mysigt! Egentligen skulle Malins pappa och hans sambo, och så vår andra syster, Ellen och Leif också kommit upp men nu när det är snö så var det plötsligt ingen som ville ut och köra längre... :(

The first cut is the deepest

Ja, det sägs ju vara så. Och heeey vad jag skar mej igår!!

Började med att Atti messade och frågade om jag försovit mej. Vilket jag hade. Så jag fick ju eld i baken om man säger så och skulle då såklart skynda mig! Och alla vet ju vad som händer när man skyndar sej! Och för er som inte vet; det tar längre tid än vad det gör om man tar det i normalt tempo, det är alltid något som börjar krångla alleldes förfärligt!

Jag for upp och in i duschen. I med shampo i håret och så skulle jag slita åt mej tvålen... En hastig rörelse för att nå den och så RIIIITSCH!!!

Jag blev av med min fingertopp på lillfingret!! Jag hade satt fast min rakhyvel i rören i duschen och den kom jag åt när jag skulle ta tvålen, så jag liksom hyvlade bort huden på fingertoppen.

Jag vill lova att det blödde!!! Det blödde något så infernaliskt, jag skojar inte när jag säger att jag blodade ner hela badrummet i min något panikartade jakt på plåster!

Där satt den! Sååå himla korkat av mej att sätta den där!!

Hur som helst, det enda jag hittade var ett par pyttesmå Hello Kitty-plåster vilket jag insåg inte skulle räcka så långt... Jag drog i alla fall dom så hårt jag kunde och sms:ade sen Micha och Atti som var på föreläsning (den som jag försovit mej till) och bad dom att hämta massa plåster från någon labbsal och komma bort med.

Och underbara vänner som dom är så kom dom ju så klart med både plåster och blodstoppar och allr vad dom hittat! <3

Det slutade aldrig att blöda så Micha ringde till sjukvårdsupplysningen och dom sa att man skulle gå till vårdcentralen och visa det eftersom det kanske behövde sys. Så sagt och gjort, Micha pratade med vårdcentralen och jag fick en tid.

Snälla Lina erbjöd sig att skjutsa men Micha och jag trotsade vädret och travade bort till Kvarnholmen! Tack snälla Michis för hjälpen och att du följde med!!

Läkaren sa att eftersom det var hud som skurits bort hade det bara blivit knöligt att försöka sy ihop det så jag fick gå till en sjuksköterska som la om ett tryckförband.

:(

Vidare till Apoteket och köpa värktabletter och duschvantar, sen till Coop för att köpa diskvantar (som sen visade sig ha för smala fingrar för att gå utanpå bandget).

Väl hemma igen hade jag missat en hel dags föreläsningar (sa ju att det tar längre tid om man skyndar sig haha) som jag tänkte ta igen men jag hade så ont och var så trött att jag drog igång en film att halvsova till. Proppade i mej en massa (nåja, två stycken var fjärde timme) Panodil och det kändes bättre men som sagt, något plugg orkade jag inte...

Var tillbaka till vårdcentralen idag för att få ett annat bandage, nu har det som väl är slutat blöda som besatt! Nu ska detta bandaget sitta tills söndag, sen ska det bytas och sitta ungefär lika länge till. Därefter kan jag använda någon slags specialplåster...

:D

Efter mitt vårdcentralsbesök gick jag och Micha på stan för att julhandla, blev 9 stycken påsar, bananas!! Visar imorgon!! Nu ska jag snart iväg till Lindsdal för att äta middag hos syrran som fyller år idag, hon nollar!! ^^

Återigen; tusen miljoner tack till Micha, Atti och Lina för att ni är såna underbara vänner som ställer upp i vått och torrt och i snö!! Vad skulle jag göra utan er??? Sorry att ni missade av föreläsningen... :/

Nu blir det en utmaning att diska, laga mat, städa, bädda, duscha och julpynta med en (och en halv) hand där den vänstra inte får komma i kontakt med något som helst vatten...

Something about YOU!!

<--- Tryck på bilden för att komma till Kristianstadsbladets artikel!

Ja, i dagens upplaga av Kristianstadsbladet kan man alltså läsa om Artmades fortsatta erövring av USA. Something about you J och fyra andra av deras låtar kommer att vara med i den nya amerikanska tv-serien Brew Masters som alltså kommer att sändas på Dicsovery Channel.

Ååhh, jag kommer ihåg på den gamla goda tiden när man var Österängare (en gång Österängare, alltid Österängare) och de var och spelade på vår inspark. Och hur de fyllde, och fortfarande fyller, Stora Torg varje sommar under Kristianstadsdagarna... De var ett Kristianstadsband "på riktigt"... I början när de började bli välkända på andra ställen i Sverige, och så småningom även i andra länder, så kände jag att varför kan vi inte få ha kvar vårt lilla Kristianstadband? Räcker det inte med att hela Kristianstad älskar er??

Men, dom är ju SÅÅÅ BRAAA, klart som fasen att även andra människor ska få ta del av dom och deras musik! Och dom är väl värda all framgång! Keep it up och fortsätt göra er brillianta musik så ska jag fortsätta att fylla på min skivhylla med era plattor!! ^^


♥ Dag 2 – Min första kärlek.

Märkte att jag kommit ifrån denna 30-dagars listan lite grann... Har inte haft tid eller ork för så särskilt genomtänkta inlägg de senaste dagarna... Men här kommer i alla fall del 2 i den här följetången - min första kärlek.

Jag har ju haft många olika första kärlekar... Ens första kärlek är väl egentligen till sina förälsrar även om det kanske tar ett tag innan man fattar det... Sen har man ju sin första bästs, sin första älsklingshäst på ridskolan, sitt första favoritgodis... Listan är lång, lika lång som listan på kärlekens alla skepnader...

Men, jag antar att denna listan syftar till den första killen jag var kär i... Så låt gå för det då!

Nu menar jag inte första killen man pussade när man lekte ryska posten på dagis... Inte heller killen som hann ikapp en när man lekte pussleken första dagen i första klass... Inte heller den killen som frågade chans första gången...Jag var ganska sen med detta att vara kär... Det enda jag hade i skallen var hästar och ridning. Vadå killar, tänkte jag, hästar är ju det enda som behövs för att göra denna världen komplett!

Men, när jag var omkring 14 år så inträffade det för första gången - jag blev kär. På riktigt. Så där kär så att man inte kan tänka på något annat än HONOM och det pirrar i hela kroppen och man tror att man ska falla död ner om det inte blir ni två nu och för alltid.

Killen som blev föremålet för min 14-årskärlek var en kille som tillhörde samma ryttarförening som jag. Tre år äldre än mig var han, stencool och med en massa fina hästar.

Enligt mig fanns det ingen mer perfekt. Han höll på med hästar och vad snygg så att man kunde dö. Han var kul och hade alltid ett helt harem av hästtjejer efter sig (jag var iiiinte den enda som var intresserad). Alla blängde surt omkring sig och alla tävlade om vem som fick klappa hans hästar först.

Det blev aldrig något mellan oss, surprise, surprise. Mitt hjärta krossades den där kvällen när vi hade grillfest på ridklubben och han hade sin FLICKVÄN med sig som han hade i sitt knä och matade med jordgubbar, sååå puttinuttigt så det var inte riktigt klokt. För första gången fick jag uppleva hur ont den där omtalade obesvarade kärleken gör...


Bildkälla

Ja, för att göra in ointressant historia lång, det var så det var, varken mer eller mindre! Tänker inte hänga ut denna stackars kille med namn och grejer... Men ni som kännt mej länge vet vem jag menar!

Den första killen som lärde mig vad det innebär att verkligen älska en annan människa är dock någon helt annan och det är en helt annan historia. Men det tar vi en annan gång! Eller så hoppar vi helt enkelt bara över det... :)


En liten kvällslista

Nu är jag hemkommen igen från bion! Sååå bra film! Okej, det visste jag att den skulle vara! Men ändå, brukar inte tycka att filmerna är sååå väldigt bra, ettan och sexan är nog de bästa filmerna. Men, dom har lyckats bra med denna också tycker jag, bra att den är i två delar så att dom inte haffsade igenom det viktiga slutet! Längtar redan till nästa film som skulle komma i juni! Och måste erkänna att jag var mesig och nästan började gråta precis i början av filmen, när Hermione raderade sig själv från hennes föräldrars minnen... Kan det bli mycket sorgligare?

Tänkte dock lätta upp stämningen lite igen med en lista som jag hittade hos Madicken..!!

namn: Johanna
födelsedatum: 20 mars
stjärntecken: fisk
glasögon/linser: jaoo
sjukdomar: tentaångest, är det en sjukdom?
husdjur: inga :( Har haft kanin, undulat, två hästar… Och så vovven är kvar nere hos mamma, hajja att jag känner mej ensam! ;)
syskon: två underbara systrar som jag älskar så otroligt mycket!!! <3
vem är din absolut bästa vän: vet inte om jag kan välja och säga en enda, har flera som står mej väldigt nära, dock kanske på olika sätt…

 

hur lång är du: 167 cm
hur mycket väger du: vågar inte kolla :O
vilken skostorlek har du: 37
är du nöjd med din kropp: pass
skulle du kunna plastikoperera dig: jaoo
sak du tycker är fulast med dig: pass
vilken ögonfärg har du: blågrå kanske?
vilken hårfärg har du: blondiiiie
har du lång överkropp: jämfört med?
har du långa armar: dito
har du långa naglar: inte just nu… Men om då får växa… Riiiiitsch!

hur är du i ditt humör nu: brrrrra!
vad tänker du på just nu: filmen jag just såg på bio – Harry Potter and the Deathly Hallows part 1
saknar du någon just nu: jaoo :(
gillar du någon: ajjemän!
är du kär: nee… :(
är du singel? Check!
är någon kär i dig: Nej det tror jag inte?
älskar du någon: så klart! <3
hatar du någon: nej..
hur är du om du är hungrig: ofokuserad efter som min mage kurrar så högt X)
hur är du om du är trött: sömnig…
har du haft sex? jaoo
vad har du för läggning? Girls don't like boys, girls like cars and money! ;)

du skulle egentligen vela heta: oj…massor! Kan jag återkomma?
du skulle egentligen vela bo i: vill ju tillbaka ner till Skåneland ^^ Men testar gärna England ett år eller två!
din högsta önskan är: kan inte välja…
du skulle vilja ha: ska jag vara klyschig och säga fred på jorden? Det är så mycket här också…

vilken färg är det i ditt rum: om det är väggarna som det syftas på så är dom vita
har du en tv i ditt rum: nope, men hade gärna haft en… Mellandagsrean?
har du en dator i ditt rum: jaoo, den jag sitter vid nu!
har du en säng i ditt rum: nee…har bäddsoffa…
vilken färg är ditt påslakan: vit med dalahästar X)
har du kläder på ditt golv: horisontell garderob? Check!
har du tidningar på ditt golv: nix pix
har du något annat på ditt golv: en hel del!


vem fick du senast sms ifrån: Hanna S
vem ringde dig senast: om Skype räknas så Hanna S… Annars var det nog mamma…
vem gjorde dig senast glad: ååhh… min syster och min systerson Gustav!
vilken film kollade du sist på: Harry Potter and the Deathly Hallows part 1
är du snygg idag: nee…
vad skratta du sist åt: att jag funderade på att knacka på Attis fönster! X)
vad gör du på fritiden: fritid? Vad är det? Jag har i alla fall ingen sån…
grät du sist: igår… Och fällde nog en halv liten tår idag på bion…
vad ser du om du kollar åt höger: Mitt ena fönster med gardiner o lampa o buddah och en tavla och en kruka… Ja ni fattar!
ett ord du säger ofta: kommer inte på nåt, frågade Atti också och hon kom heller inte på nåt så kanske säger alla ord lika ofta?


Nu ska jag bädda och sen lägga mig i sängen med datorn och skriva klart min artikelgranskning... Sen hoppas jag att ja kan somna gott för en gångs skull!

Godnatt!

The deathly hallows

Ikväll ska jag, syster och Gustav se Harry Potter and the deathly hallows, part 1!

Ska bli riktigt mysigt, var ett och ett halvt år sen och gissa vad det var jag såg då? Jo, Harry Potter and the Half Blood Prince! Inte alls nördig eller så... Nej men det har blivit så bara!

Tänker inte som alla andra (inte för att det är nåt fel med det) lägga ut trailern... Utan lägger ut ett annat "Harry Potter"-klipp som alltid får mig att skratta!!Laugh out loud!!

Nu sitter jag på Skype med Hanna och syrran hämtar mig om 20 minuter, kanske man skulle stänga datan snart då och samla ihop sig själv? :O

♥ Jay Smith!Need I say more??


November Rain

When I look into your eyes I can see a love restrained
But darlin' when I hold you, don't you know I feel the same?
Nothin' lasts forever and we both know hearts can change
And it's hard to hold a candle in the cold November Rain

We've been through this such a long, long time
Just tryin' to kill the pain
But lovers always come and lovers always go
An' no one's really sure who's lettin' go today, walking away

And if we take the time to lay it on the line
I could rest my head just knowin' that you were mine, all mine
So if you want to love me then darlin' don't refrain
Or I'll just end up walkin' in the cold November Rain

Do you need some time on your own?
Do you need some time all alone?
Everybody needs some time on their own
Don't you know you need some time all alone?

I know it's hard to keep an open heart
When even friends seem out to harm you
But if you could heal the broken heart
Wouldn't time be out to charm you?

Sometimes I need some time on my own
Sometimes I need some time all alone
Everybody needs some time on their own
Don't you know you need some time all alone

And when your fears subside and shadows still remain
I know that you can love me when there's no one left to blame
So never mind the darkness we still can find a way
Nothin' lasts forever even cold November Rain

Don't ya think that you need somebody?
Don't ya think that you need someone?
Everybody needs somebody
You're not the only one, you're not the only one

Don't ya think that you need somebody?
Don't ya think that you need someone?
Everybody needs somebody
♥ Nothing last forever even cold Novemer Rain... This one's for you!


November Rain - Guns n RosesVackraste låten som nånsin gjorts! Passar bra till en regnig novemberdag som denna när man vill mysa till det lite extra hemma på lunchen ^^

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.

Jaha, då var det dags för första delen i den här 30-dagarsföljetången... Jag ska presentera mig själv... Vet inte om jag är en så himla intressant person direkt, vet inte heller vad folk vill veta. Men jag kör på så får vi se om mina fingrar trycker ner rätt tangenter så att det blir något vettigt av detta här...

Jag heter alltså Johanna, är 23 år och kommer från Skåne. Jag föddes en mycket snöig dag på Kristianstads BB. Kristianstad kom sen till att bli den stad jag skulle bo i under de första 22 åren av mitt liv.

Detta var några år sen ja...

Jag minns att jag älskde mitt dagis över allt annat! Tyckte att det var väldigt tråkigt att sluta där, den sista dagen var inte alls rolig! Men, lite senare den dagen, efter att jag bjudit alla dagiskompisarna på glass, så åkte jag och mamma och Martin ut till Ripa för att hämta hem våran hundvalp! En golden retriever-tik som vi döpte till Tuffy, hennes kennelnamn Bitandz Non Stop var lite väl långt... Har alltid haft hundar runt omkring mig, mormor hade en cairn terrier som hette Linus och min ena syster hade en golden retriever som hette Buster. Men Tuffy var vår första egna vovve sen jag föddes (mamma hade haft hundar innan) och jag älskade henne över allt annat!

Tuffy som gammal, 13 år cirka... Hade inte digi-kamera innan...

Har också haft en undulat vid namn Emil och en kanin vid namn Maxi.

Jag började skolan när jag var sju år, 1994... Vi hade världens raraste lilla fröken Kerstin och roligaste fritidspedagogen Jerry. Jerry lärde oss spela ukulele och vi uppträdde på diverse ställen, vi var till och med i tidningen några gånger. Jag och min dåvarande bästis Sandra började också spela fiol, spelade i hela nio år innan jag la stråken på hyllan för gott...

Förutom fiolen så spelade jag tennis, dock bara i två år, jag var inte så duktig på det här att träfa bollar med ett racket vilket tyvärr hela tennissporten går ut på... Men, jag trotsade mitt usla bollsinne och provade på att spela både bordtennis och badminton också. Hade dock ingen framgång på dessa planer heller. Förvånande? Nej, inte så värst.

Jag var också scout under en hel del år, åtta år tror jag att det hann bli allt som allt. Många tycker att det verkar så nördigt och att man bara knyter knopar och eldar. Detta vill jag dock dementera, en gång för alla. Vi hade så sjukt roligt på våra möten, hajker och läger. Vi gjorde så himla mycket mer än att elda och knyta knopar. Man fick så himla mycket nya vänner, både inom sin egen kår men också i andra kårer, både från Sverige och från andra länder. Var bland annat på en jättestor Jamboree 2001, det var helt otroligt kul! Det rekommenderar jag alla att låta sina barn vara scout. Man lär sig att klara sig på ett annat sätt, man kan ha kul utan ett toppmodernt kök, dator och TV-spel. Efter ett långt läger kunde man komma hem o sen plötsligt inse att man inte varit inomhus på 14 dagar och det var inget som helst problem!

En sak som däremot förändrade mitt liv, som kom att betyda så fruktansvärt mycket för mig, det var ridningen. Den kom in i mitt liv en kall januarimorgon 1994. Det var första gången jag satte min fot på min ridskola, Stall Fjälkestad och red mitt livs första ridlektion. Hästen hette Fillan, ett sto som var en korsning mellan fjordhäst och halvblod (det var i alla fall det folk trodde). Jag tyckte att hon var enorm med sina 150 centimeter över manken.

Jag fortsatte att ta ridlektioner, en gång i veckan i ett antal år. Intresset växte sig starkare för varje dag och jag läste alla faktaböcker om hästar och ridning. Jag ville lära mig allt som var värt att veta om dessa fantastiska djur och i ridningen ville jag bli bäst i världen, helst i både hopp och dressyr och fättävlan. Och så skulle jag bli jockey också. Och även ha en ranch i USA och bli en cowgirl. Mina ambitioner visste inga som helst gränser. Jag var en total hästnörd, hade hästar överalllt, inte bara i hjärnan. På klädera, på vägarna, på ryggsäcken, på pennor och pennfodral. Ja, ni fattar.

Året var 2000. Jag var överlycklig! Jag fick två sköthästar på ridskolan! De skulle bli som mina alldeles egna hästar varenda helg! Så lycklig jag var då, trodde nog att den lyckan inte gick att överträffa! Den ena var c-ponnyn Caruso, fux med bläs och jättesöt. Kanske inte den piggaste av dem alla, men jag älskade honom av hela mitt hjärta, han var ju nästan "min"! Den andra hästen var en liten stor häst (ca 154 cm i mkh), svartbrun med stubbman och han såg lite farlig ut. Blixten hette han och han kom till att bli en av de hästar som haft en alldeles speciell plats i mitt hjärta och en speciell betydelse för mitt hästliv.

Blixten ja... Honom lånade jag också en dag i veckan för att träna hoppning med för ridskolechefen. Jag älskade att hoppa och ska man tro Hans, som tränaren hette, så var jag inte helt rudis på det heller. Det var alltså så här det kändes att rida på riktigt. Hans började även att drilla min vanliga ridgrupp i dressyr en dag i veckan och jag lärde mig galet mycket under de nästan två åren jag hade Blixten som "min" häst. Red mina första tävlingar på Blixten, både i dressyr och hoppning. Det var i och för sig klubbtävlingar och en hel del clear rounder... Men det var stort för mig, som ända sen jag var sju år drömt om att ha en egen häst att träna och tävla.

Sen kom bomben - ridskolan skulle stänga och alla hästarna skulle flytta. Att flytta vidare till en annan ridskola var inte att tänka på, det skulle jag inte få ut något av och mina föräldrar hade insett att mitt intresse var starkare än så. Jag glömmer aldrig aldrig nånsin den dagen då min pappa sa "okej vi köper en häst". Jag trodde knappast mina öron! En ny ridlärare, Ann, började jobba på ridskolan kort innan den stängde och hon hjälpte mig att leta upp en lämplig häst. Vi ringde på en massa olika och åkte och tittade, men hittade ingen vi riktigt tyckte passade. Ann rekommenderad att köpa en äldre häst som kunde sina saker och var stabil, som verkligen kunde lära mig rida.

Och plötslig så dök han upp! Anns tränares bekanta hade en häst att sälja och vi åkte och tittade. En d-ponnyvalack, 19 år, fux med bläs och tre vita ben och de snällaste och klokaste ögonen jag någonsin sett! En ponny med en massa SM-starter bakom sig, och även en och annan internationell start upp till EM. Nu skulle han alltså pensioneras från de stora tävlingarna och var till salu. Kan tillägga att det var i dressyr han var utbildad och tävlad i, lite otippat att jag som var en sån hoppnörd föll för en dressyrponny...

Jag provred och blev störtförälskad. Vilken stor skritt han hade, vilken flytande trav, vilken stpr galopp! Och han lydde min minsta vink! Ridskolahästar i all ära, men jag som aldrig suttit på nåt annat blev alldeles överväldigad - kunde det verkligen vara såååå underbart att rida??

Senare samma dag blev han min - Red Robin hette han och från och med den stunden blev han mitt allt. Vi åkte långa vägen hem till Kristianstad, hämtade Anns transport (det var hon som var med oss) och körde sen tillbaka neråt i Skåne igen. Vi var tvugna att hämta honom samma dag, han var annars lovad till en ridskola dagen efter men vi hann före och jag är så tacksam för det! Hans nya hem blev i Bockeboda i Anns och hennes familjs stall hemma på deras gård.

Min älskade lilla Robin, eller Bertil som han kallades!

Det är Ann som lärt mig allt jag kan om hästar och ridning! Hon blev så mycket mer än en tränare, hon och hennes familj blev som en andra familj för mig!

Året var 2002, den 8 mars för att vara exakt, som jag alltså fick min alldeles egna ponny och jag var den lyckligaste på jorden! Sakta men säkert lärde mig Ann hur man red "på riktigt", jag lärde mig så otroligt mycket. Det var som att en helt ny värld öppnades för mig och jag ville bara ha mer! Jag tog Grönt kort och så småning om begav vi oss ut på vår allra första tävling. Vi åkte tillsammans med Anns dotter Tina och hennes underbara b-ponny Choumaker. Det var i Dagstorp jag gjorde min tävlingsdebut, på en bana som Robin tävlat på såååå många gånger förut. Det var stor, något som jag alltid drömt om men aldrig vågat hoppas på att det skulle bli verklighet...

Åren gick, Robin åldrades och det gjorde även jag. Jag ville nå nya höjder som nu Robins ben och rygg inte längre orkade. Dessutom faller man ju som ponnyryttare förr eller senare för åldersstrecket. Numer var jag dock en riktigt inbiten "dressyrtant", tjusningen med hoppningen hade jag tappat något eftersom en gammal senskada hos Robin gjorde att hans möjligheter att hoppas sträckte sej till lite skutt ute i skogen. Han var heller inte alls tränad i hoppning efter att ha fått lite halvtaskigt ömdöme i hoppning efter kvalitetsbedömningen som 4-åring...

Vi började leta efter ny häst. En liten stor häst, inriden och klar men ganska ung. Bra gångarter, samt bra "hopphuvud", en fin liten allroundhäst helt enkelt.

En dag fick vi napp. Helen Perssons (tror hon heter så) dressyr- och försäljningsstall i Stoby, där fanns en häst som verkade intressant, det var Ann som var bekant med denna Helene och som fick tipset. Han var ganska ny där och inte utlagd på anonns än. Så vi åkte dit för att provrida.

Väl framme gick vi in i stallet och där stod han, mina drömmars häst! 160 cm i mkh, fux utan tecken, högställd modell. En 6-årig valack efter Electro - Krevad. Jag var såld! Dags at provrida och jag blev ännu mer såld! En pigg sak med mycket motor, mjuk och fin att rida. Inte så jättevälutbildad i dressyren dock, hade tränat en del fälttävlan hos Piia Pantsu.

Vi åkte och tittade på en del andra hästar också men ingen kunde mäta sig mot min fina lilla fux. Så vi bestämde oss - vi ville ha honom. Jag ville ha hem honom med det samma! Men det kom att dröja ett par månader innan han slutligen skulle bli min. Tummen ner på veterinärbesiktingen på grund av en vrickning. Sen var det en veterinär som inte var tillgänglig... Men tillslut var han ohalt och kunde få flytta in tillsammans med Robin.

En regnig septembereftermiddag anlände han, min fina Elizar!

Min underbara Elizar, vår näst sista sommar tillsammans.

Detta blev dock en saga som inte kom att bli lika lycklig som jag hoppats. Ellis började stegra och bråka, till slut blev jag nästan rädd för honom, handen på hjärtat. I december var situationen så ohållbar att vi ställde av honom över vintern. I januari åkte vi med honom till fantastiska Jonas Tornell för att få hjälp. Ellis hade en lös benbit i höger bak, i kotleden. Denna opererades bort på Stenestad. Det läkte fint och Ellis blev ohalt. Glad i hågen satte jag igång min fina häst igen men det dröjde inte allt för länge innan olaterna kom tillbaka. Vi åkte tillbaka till Jonas. Då hade han fått inflammation i samma kotled, troligen orsakad av en överansträngning. Inga problem, det behandlades och han blev åter ohalt och kunde sättas igång igen. Återigen återkom olaterna. Tillbaka till Jonas igen. Han undersökte och röntgade för allt han var värd men han kammade noll. Han drog slutsatsen tt Ellis gått med benbiten under hela livet och haft obehag. Således förknippade han ridning och arbete med obehag och började därför bråka innan han kände efter ifall det gjorde ont eller ej. Men försäkerhets skull reds han på smärtstillande ett tag för att om det fanns smärta skulle olaterna försvinna. Satt det i huvudet så skulle han ändå fortsätta bråka. Och visst, han fortsatte bråka. Men, vi åkte ändå illbaka till Jonas igen för att kolla att det inte hade utvecklats någon hälta, vilket det inte hade.

Jag var såklart lättad att jag hade en frisk häst. Men, vad hjälpte det när han bara bråkade med mig? Jag var ju som sagt nästan rädd för honom... Men, sakta sakta kom jag på, men otroligt mycket hjälp från Ann, hur jag skulle rida honom och hur jag skulle lära mig "vinna" så att han inte kunde bråka med mig. Och han blev åter den underbara fina roliga pigga lilla häst som jag en gång blev så förälskad i!

Men, skolan började kräva allt mer, jag fick mindre och mindre tid för honom. Jag tog studenten, ville jobba och inte plugga. Fick inget jobb, vilket innebar inga pengar. Alltså fanns inga pengar för att träna och vi stod och trampade på samma fläck dag ut och dag in. Robin var nu gammal och reds bara i skogen. Pappa tyckte att det kostade för mycket att ha en häst man inte kunde träna och tävla, och jag hade inga pengar att betala med. Så Robin fick somna in den siste oktober 2007, då var han 25 år...

Samma år som jag tog studenten köpte vi en till vovve, denna gången en springer spaniel/wachtel-tik som vi döpte till Chili, älskade lilla vovve, hon har en egen kategori här på bloggen!

Chili, 3 år

Ungefär ett år senare gick våran andra hund Tuffy bort, då var hon 14 år...

Så småningom började jag plugga på universitetet i Lund, jag pendlade för att ändå kunna ha Ellis kvar. Men det var tidiga morgnar och sena kvällar och det blev inte mycket ridet. Situationen kändes inte bra med Ellis och jag trivdes inte på min utbildning. Jag sökte till andra skolor, och blev antagen till Linnéuniversitetet i Kalmar. Jag funderade ett tag på att ta Ellis med mig upp till Kalmar men insåg att jag inte skulle ha råd, och förmodligen inte tid heller, så Ellis lades ut på annons på Blocket. Ett par månader efter att jag flyttat till Kalmar såldes Ellis till en kille från Oskarshamn.

Nu har jag alltså varit hästlös i drygt ett år, snart 13 månader för att vara exakt. Jag saknar mina hästar och ridningen varenda varenda dag, det går inte en dag utan att jag tänker tillbaka på hur det var... Men jag har insett att jag hade inte haft tid, denna utbildningen kräver så otroligt mycket, jag hade inte haft all den till att lägga på Ellis som han hade förtjänat. Jag vet att det blev bäst så här. Han har det bra hos killen som köpte honom, han tränar och tävlar kanske lite och Ellis får komma till sin rätt och fortsätta att utvecklas. Jag saknar honom varje dag och undrar hur saker och ting hade kunnat vara annorlunda. Om om inte fanns... Men en sak vet jag. Och det är att jag SKA ha häst igen!

Okej, det var en lång utläggningn (som hade kunnat vara så sjukt mycket längre) om mitt hästiv, undrar om nån fortfarande läser eller om alla sover? Kanske inte så mycket för att presentera mig men hästarna och allt vad det innebär får ju en så stor del i ens liv, det blev en livsstil, inte bara för mig uatn för hela familjen.

Om vi åter ska tala om mig då... När jag gick på högstadiet var jag himla alternativ. Jag hatade allt som var "vanligt" och "fjortisar" var guds straff till mänskligheten ungefär. Jag var inte heller det minsta intresserad av att plugga, jag ville bara rida rida rida. Började sedan på hästgymnasium i Önnestad, men jag vantrivdes så fruktansvärt där att jag efter ett år började om gymnasiet igen, denna gången på det naturvetenskapliga programmet på Österänggymnasiet. Och jag ljuger inte, och överdriver inte, när jag säger att de tre åren var de bästa i mitt liv!

Därefter hade jag alltså ett sabbatsår där jag inte gjorde så himla mycket vilket gick mig på nerverna. Jag sökte en utbildning i ren "desperation", det blev arbetsterapeutprogrammet vid Lunds universitet. Men, efter vår lite längre praktik insåg jag att det inte var alls min grej. Jag ville tillbaka till naturvetenskapen och till slut sökte jag till farmaceutprogrammet och kom in i Kalmar. Och här är jag alltså nu.

Trivs kanonbra med utbildningen, yrket känns bra, jag har en underbar klass och finfina vänner här. Men OJ så svårt allt är, och OJ vad mycket vi har att göra!

Annars då?
Jag är social av mig, och ganska glad också tror jag. Utom i vissa perioder när man får psykbryt på allt plugg och känner sig värdelös och allt känns hopplöst... Jag gillar att shoppa och inreda (önskar jag vore bättre på det) och älskar att umgås med vänner och familj. Festa gör jag gärna om helgerna även om filmkvällar ibland är minst lika lockande.

I like to paaaardeeeeeyyy!!!

Är en typisk förhållandemänniska som är singel sen ungefär ett år tillbaka. Detta går ju inte sådär jättebra ihop, känner mig otroligt ensam ibland. Hoppas att Mr Right dyker upp snart när jag minst anar! Jag tycker även om att hitta på saker, allt från att gå på bio, ta en fika eller bowla, till att åka iväg nånstans. Har inte sett så mycket av denna värld. Var i London och Brighton i våras, jag vill ha mer! Musik är också något jag verkligen tycker om, har alltid musik igång när jag är hemma. Livemusik är dock det allra bästa! Har sett artister som Snook, Lars Winnerbäck, Melody Club, Mando Diao, Joddla med Siv, Joachim Thåström, Volbeat, Timo Räisänen, The Ark... Drömmen hade varit att se ACDC och Guns 'n' Roses... Och vill såklart se Winnerbäck och Volbeat många fler gånger!!

Lars Winnerbäck i Borgholm 2010Vet inte vad jag mer ska tillägga och tror inte att det behövs heller, har säkert redaan lyckats med att tråka ut folk, så jag slutar här! Nu vet ni lite mer om vem jag är skulle jag tro...

Morgondagens inlägg i 30 dagar blir ♥ Dag 2 – Min första kärlek. Håll utkik! ;)

30 dagar!

God morgon!

Hittade en rolig "utmaning" hos Timmie Melanoz - dressyrkillen som jag tänkte anta!

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Man ska alltså skriva ett inlägg om dagen med ett bestämt "tema", ska bli spännande att se om jag kommer på något vettigt att säga om varje sak!

Kommer lägga inläggen under kategorin 30 dagar.

Någon mer som vill anta denna "utmaning" - let me know!

 

 

Ha en bra dag nu allihop! Själv ska jag bege mej mot sista prepvisningen i histologin! :O

 

 

 

 


Musikslaget om Kristianstad 2010

Hello folks!
Nu har jag lyst lite med min frånvaro igen.. Har varit hemma i Skåneland och hälsat på familjen, men också för att se min fina syster sjunga i Musikslaget om Kristianstad!Minns när hon varit på audition till kören och ännu inte visste om hon kommit med. Sen kom beskedet, hon var med! Det var ett par månader sen nu... Hon har övat och övat med sin kör. Och givetvis så köpte vi biljetter till denna musikkväll på Yllan. I lördags gick det alltså av stapeln.

Det var jag, mamma och så syrrans kille Leif som gick dit tillsammans. Kan också nämna den fantastiska kön... Tror att vi köade upp emot en timme, över 45 minuter var det i alla fall. Väl inne severades buffé och fika (mums) innan det var dags för körerna att börja sjunga.Patrik Ekwall var konfrencier. Är i normala fall inte så förtjust i honom men han får ändå godkänt!

Oj vad pyttiga de blev! Men, det ÄR faktiskt Patrik Ekwall som pratar med Magnus Persson, ta fram förstoringsglaset så ska ni få se! ;)

Sex körer var med i tävlingen, varje körledare hade en körledare, en "kändis" från Kristianstad ledde var sin kör. Varje körledare hade var sitt upptagningsområde (precis som riktiga Körslaget) och det var två teman - svenska och engelska.

Syrrans kör leddes av stå upparen Fredrik Ekdala. Minns när han uppträdde på vår inspark på gymnasiet, hysteriskt roligt! Upptagningsområdet för deras kör var på ett ungefär Vånga, Ekestad, Österslöv, Balsby, Broby... Ja, som sagt, på ett ungefär!

Kördeldaren Fredrik Ekdala och körens maskot (?) Gunnar!

De sjöng låtarna Helan går (tema svenskt) och Mama Loo (tema engelskt).

Andra körledare var
- Magnus Persson från Helene och gänget, även min gamla musiklärare sen högstadiet. De sjöng Vingar och Power to all our friends.
- Git Persson, någon schalgersångerska tror jag. De sjöng Vårat gäng och Silent lips.
- Emmalisa Norrhamn från C4-gymnasiet (tror jag) vars kör sjöng Hey soul sister och Varje gång jag ser dig.
- Love Melander, sångare i Krstianstadsbandet Artmade. Hans kör sjöng Hallelujah och En vän med en bil.
- Emil Sigfridsson, musikalartist. Hans "proffskör" sjöng Boheminan rapsody och Dancing Queen.

De som stod som segrare i Musikslaget om Kristianstad var Emil Sigfridssons kör, tvåa kom syrrans kör under ledning av Fredrik Ekdala - WOOOHOOOOO!!!, och tre kom Emmalisas kör.

Helan går! Syrran längst till vänster, första raden :)

Mama Loo! Syrran närmast i turkos :) Hippietema, I like! ^^

Som avslut framförde de tre placerade körerna Ugglas Kung i baren, då blev det drag!

Kung i baren!

TEAM EKDALA!!

I like läkarföreläsningar!

Hemma på lunch! Hade lunchlåda över sen igår - lax. Smarrigt värre det!

Nu tar jag för givet att alla tycker att det är jääääääättespänande att höra vad vi gör i skolan... Men måste bara säga att vi hade jätterolig föreläsning i förmiddags, en överläkare från infektionskliniken här i Kalmar som föreläste om infektionssjukdomar!

Så kul att lyssna på, mycket roligare än gener och alleler och loci, och allt vad det heter, eller olika kemiska formler och blajjblajj.

Misstänker dock att det blir lite kemi nu i eftermiddag, vi ska ha föreläsning om antibiotika. Ska dock bli kul det också, så glad för att vi äntligen börjat läsa saker som har med vårt yrke att göra. Innan kändes det som om man hamnat på kemiprogrammet av misstag...

Nehe, ska man bege sej tillbaka till kära Norrgård då kanske? Ska ju hinna skriva ut handouts också... :O

Ha en fortsatt bra lill-lördag! ^^

Less på att plugga, nu vill jag parta!!

Goder afton!

Vad har ni haft för er idag?

Jag har varit i skolan på föreläsning. Därefter började Micha och jag så smått med vårat erbete om Cushings syndrom/sjukdom i anatomi- och fysiologikursen. Vi suger riktigt hårt på att hitta artiklar så nu har vi bokat in hjälp med våran biblioteksansvarig, hoppas att hon har tid att hjälpa oss på torsdag!

Sitter nu och sliter mitt hår med instuderingsfrågorna till njurfysiologin igen, jag har bara en fråga kvar. Jag har också svaret på den men orkar bara inte skriva ner det...

Min mage skriker av hunger också, har inte ätit kvällis än. Måste först eliminera mitt diskberg för att kunna laga mat och det har jag inte riktigt orkat det heller... It's a viciuos circle...

Sitter istället och slökollar omkring på Facebook... Lilla Klubben imorgon... Sugen... Men man borde nog plugga... Men man ska aldrig säga aldrig, vi håller det öppet!Och så en partylåt på det också så är jag taggad till tusen, och ni med hoppas jag!!Maskinen - Buffalo Blues

You only live once!! ^^

Så glad!

Godmorgon vänner!

Jag glömde ju skriva igår vad veterinären sa om Chilis knuta! Jag var väl så försjunken i njursfysiologin...

Hur som haver - det var inget elakartat! Och såret har läkt jättefint, "det är jätteläkt" som veterinären hade sagt. Det innebär att hon slipper ha kragen också! Massa mys! Älskade lilla vovve!! <3Den som är mest glad över att bli av med kragen är nog Chili själv! :)

Dags att ta stygnen!

Just nu är min lilla vovve hos veterinären för att ta bort sina stygn sen operatioen. Mamma är där med henne. Hatar att jag är uppe i Kalmar och inte kan följa med!

Idag får vi även beskedet om vad knutan innehöll, om det är något elakartat eller kanske bara en inflammerad talgkörtel... Vilken nervös väntan det har varit, hatar det! Sånt vill jag veta med en gång så att det går att åtgärda så fort det går!

Skulle förresten visa täcker vi köpte till henne! Det har jag helt glömt... Här kommer en bild eller två..!!

Minns inte vad märket på täcket heter men det är från Djurkompaniet och kostade runt 400 :-. Bra kvalitet och bra att man kan ta loss fodret om det behövs.Väntar nervöst på att mamma ska ringa och säga beskedet om vad som fanns i knutan! 13.15 hade som tid så borde vara hemma snart tycker jag...

Ska göra lite lunch så länge!

When I go out dancing

When I go out dancing I don't want to be bothered

I just want to be bothered with real love...
RIP Corehouse

Idag var det loppis i vårat kära kårhus med det fyndiga namnet Corehouse. Alla inventarier såldes ut - glas, bardiskar, ljuslyktor, skyltar, skivor, tavlor... You name it.Sista kårkvällen var på Halloween, sista kårkvällen ever, och vi hade tentaplugg och kunde inte gå. Vårt avsked till Kåren fick bli på 90-talskvällen helgen innan istället, då hade vi så sjukt skoj!

Det är precis så som vi kommer att minnas vår kära kår! Komer sakna lilla dansgolvet, discokulan på stora dansgolvet, ja stora dansgolvet kommer jag nog att sakna lite det också. Kommer sakna vakterna, garderobskön, nattamaten på Olgas, lakritsshots, nachostallrikar... Allt, allt allt!!!Vart ska vi nu ta vägen när vårat kårhus bommas igen för oss studenter?

Det är nämligen så att någon eller några bonniga kommun-nissar har bestämt att vi studenter här i Kalmar inte ska få ha något kårhus kvar. Vi ska inte ha någonstans att ha kul, att festa, att dansa, att ha sittningar, att träffas. Utan de övriga invånarna i denna stad (som Gud glömde) ska få en ny saluhall. Ja, ni hörde rätt - SALUHALL. Fatta hur det svider.Det var med vemod vi sa hejdå till Kårens lokaler på loppisen idag. Jag köpte iallafall med mej nåra ljuslyktor därifrån, får väl se till att ha dom tända under lördagskvällarna framöver. För det är väl så nära Kåren som vi kommer att komma i framtiden...RIP Corehouse

Idol med kärlekstema + härligt sällskap = fredagsmyyyyys!!

Ikväll blir det Idol och fredagsmys med finaste Anna och finaste Micha! Kan man få en bätre start på helgen?


Anna och Micha, är dom inte söta? :)Ha en härlig fredagskväll alla ni där ute! <3Kisslabb - Hur mycket kissade du?

Idag serverades frukost i skolan, klockan 08.00 prick. Det är inte varje dag det händer minsann.

Frukosten bestod av en halv påse Ahlgrens bilar, en halv påse geléhallon, och 1,2 liter vatten. Och detta skulle intas på 15 minuter.


Konstigt påfund tycker ni säkert då. Och ska jag vara ärlig så var denna "frukost" första parten i våran sista labb - "kiss-labben".

Ja, precis som det låter så handlade det om kiss. Inte Kiss som i svartvitmålade gubbar med långa tungor. Utan kiss som i ja... kiss.

Våran sjurfunktion skulle testas samtidigt som det skulle testas hur olika saker påverkade urinmängden.

En grupp drack 1,2 liter vatten, en grupp drack 4 dl te plus 8 dl vatten, en grupp drack 4 dl kaffe och 8 dl vatten, en grupp (som jag var i) drack 1,2 liter vatten och åt godis till, en grupp drack 1,2 liter öl och en grupp drack 1,2 liter vatten samt rökte två cigaretter och en grupp drack 1,2 liter vatten och fick sedan sitta och trampa sej svettiga på motionscyklar.

Ifall ni undrar (ni kanske vill prova själva nån dag? Eller kanske inte...) så får man galen frossa efter att ha satt i sej denna kopiösa mängd vatten... Brrrr!

Sen skulle det kissas i stora mätglas var 30:e minut, volymen skulle antecknas, resultaten skulle jämföras, och sist men inte minst ska en fullständig labbrapport skrivas...

Enjoying our drinks and sweets!

Gosigt eller inte gosigt - välj själva! Men det är så här det är att plugga till farmaceut. Livet är märkligt ibland...

Jay Smith - Never ever i Rix MorronzooAll I have to say  - AWESOME!! ^^

Nachos på KM och spelkväll och vin hos Micha

Igår hade vi en ledig dag, den första på mycket länge då det var uppskattat! Till att börja med så sov jag till kl 13, och där försvann halva den efterlängtade dagen!

Resten av dagen ägnades åt lite städning, och ja, inte vet jag vad jag gjorde riktigt.

Men, på kvällen drog jag och Atti och Micha till KM och käkade nachostallrik, sen vidare hem till Micha där vi hade lite spelkväll och allmänt snack.

Det blev lite vin också, eller ja, två flaskor! Det var gott och det förtjänade vi! Regatta Bay, samt Relax, två väldigt goda viner!

Spelade en blandning av Tjejsnack och Våghals, det var himla kul, så kul att vi plötsligt plöjt igenom hela högen av frågor utan att vi riktigt begrep hur det gick till...

Tack mina fina vänner för en supermysig kväll, det måste vi göra om snart! Älskar er! <3

Min outfit för kvällen - linne från Carlings, leggings från H&M, klackar från Monki.

Nachostallrikarna på KM - mummmmms ^^

Allt man behöver för en superduper spelkväll!

Jag och fina Atti :)

Finaste! <3

En kväll på fysiologiska kliniken!

Igår efter tentan hade vi ju som bekant laboration på fysiologiska kliniken på sjukhuset här i Kalmar.

Vi var där för att lära oss att ta EKG, att ta blodtryck samt att testa våran lungvolym och lungkapacitet.


Här är min hjärtfrekvens! Det var skithäftigt att ta EKG! Jag hade ett friskt hjärta, hade blivit lite jobbigt att upptäcka ett hjärtfel under en labb i skolan... Normal sinusrytm med sinusarytmi står det. Sinusarytmi betyder att hjärtat pumpar extra kraftigt när man precis har andats i för att på bästa sätt kunna tillgodogöra kroppen av allt syre som man andas in. Det innebär att man har ett smart autonomt nervsystem! :)

Jag ljuger inte när jag säger att det lätt är den roligaste laborationen vi har haft! Ibland undrar jag vad jag gör på denna utbildningen. Det är stressigt och skitsvårt och man mår dåligt över den ständiga press och stress som råder. Men, ibland är det så jäkla underbart kul att det känns som att jag aldrig nånsin vill sluta plugga!

Det var en jättehärlig BMA-tjej som visade oss runt på avdelningen och lärde oss hur man skulle göra med de olika instrumenten. BMA-yrket har aldrig tilltalat mej så himla mycket, de allra allra flesta står i ett labb dagarna i ända och studerar olika prover, allt från blod till avföring, och det känns inte så himla fräscht. Det är härligt att några vill göra det, men jag är lite känslig av mej vad gäller sånt... Men att jobba med detta området som BMA verkar faktiskt riktigt kul! För er som inte vet så betyder BMA att man är biomedicinsk analytiker. Fast, det är läkemedel jag vill pyssa med, så oroa er inte, jag ska inte byta igen! ;)

Här ska jag ta blodtrycket på Lina!

Här tar Atti mitt blodtryck!

You gotta love med. school! ;)

Här tar mina finfina klassisar o mina bästa framtida kollegor mitt EKG! Topless i bloggen, det trodde jag aldrig!! ;)

Man kan säga att det var en av de mest "intima" labbarna vi haft... haha

Faller jag nu går jag sönder

Ja, då var tentan avklarad!

Eller ja, det där med klarad vet jag inte, men den är gjord i alla fall. Så himla skönt att vara av med den, för stunden åtminstone.

Håller nu på att städa min lägehet som alltid förfaller när jag har tentainläsning, och så lyssnar jag på massa bra musik! Hääärligt! ^^

Skönt att få ett par timmar till att rensa huvudet. Klockan fyra är det dags för skola igen, då är det laborationsdags i fysiologi!

Ska nog klämma i mej lite lunch nu, sen blir det på med skrubbhandskarna igen en stund!

Hoppas ni har en bra dag! Här kommer en bra låt i alla fall!
Dum av dig - Daniel Adams - Ray

Hujedamej.

Jaha, 45 min minuter till det är upp till bevis... Tenta i klinisk immunologi, hujedamej!!

Nu vet jag i alla fall vad ICAM är, men sen är det väl inte så mycket mer som fastnat i min ärthjärna.

Nej, nu ska jag fortsätta lite till med min panik.

Ha en God Morgon! :)Allas vår ICAM (Kuby's Immunology).


Trygghet

Vad är trygghet?

Jag tror det är olika för alla människor.

För mej är familjen min trygghet, speciellt mamma och pappa. De kommer alltid att vara ens familj, no matter what.
Vänner och pojkvän när man har det är också en form av trygghet, dock en otrygg sådan. Rätt som det är kan de ryckas bort från en, det har man varit med om några gånger.

En familj kan ingen rycka ifrån en. I alla fall så länge ens föräldrar finns i livet. Ingen är gladare än jag att kunna säga att båda mina föräldrar finns i livet, jag älskar mina föräldrar.

Ändå har jag börjat känna att den tryggheten de gav mej innan har börjat vackla nu. Det känns inte bra, det ger mej panik. Till råga på allt är detta nu ett av de tillfällena i mitt liv som jag som mest behöver min familj och den tryggheten som den vanligtvis givit mej...

Jag vet inte vad jag ska ta mej till, det känns som att allting rasar...

365 days

Where will I be 365 days from now
Tell me
How will I feel 365 nights without you
Oh what would I do?
Idag "firar" jag ett år som singel. Halleluja moment...

Det har varit ett helvete. Det var varit otroligt skönt.

Men, nu börjar det kännas lite ensamt här i min lilla stuga i de småländska skogarna...

RSS 2.0