Det blev en prinsessa!Idag klockan 04.26 fick Sverige en ny liten kronprinsessa, en ny blivande drottning. Det var kronprinsessan Victoria och prins Daniel som fick en liten dotter på Karolinska tidigt imorse.

Ett stort grattis och lycka till!

Nu har jag precis tittat på TV och sett när de sköt salut på Skeppsholmen i Stockholm. 21 skott, en minuts paus, och därefter 21 skott igen. En lustig men ändå fin och pampig tradition tycker jag! 21 skott betyder tydligen att det är en tronarvinge som fötts, 20 skott är det om det är en "vanlig" kunglig födsel. Man lär sig något nytt varje dag ;)

Bilderna är lånade från aftonbladet.se och dn.seÄnnu är den lilla bebisen lyckligt ovetande om allt spektakel som väntar henne...


RammsteinIkväll spelar det tyska metal-bandet Rammstein i Ericsson Globe i Stockholm.

Jag kan väl ärligt erkänna att Rammstein inte hör till mina favoritband, men de har gjort ett gäng tiktigt goa dängor som jag gärna lyssnar på! Och de som sett Rammstein säger genast att de ska se dem igen, så de verkar vara bra live och har nog en ganska spektakulär scenshow med mycket eld och grejjer. Så det hade kanske varit rätt kul att se dem nån gång ändå, musik blir ju ofta dessutom så mycket bättre live! Biljetterna till Globen var ju inte farligt dyra heller, 335-750 kr på livenation.se.

Mina favvolåtar med Rammstein:

Ohne dichSonneMein Hertz brenntEngelAmerikaDu hastMein LandFeuer freiMoskau

Sen har jag ju inte hört alla deras låtar, och glömt några säkert. Men här var ett gäng i alla fall.

Rammstein Bildkälla


Läste någonstans att bandet sagt att franskan är kärlekens språk medan tyskan är ilskans språk. Och vad då kan passa bättre ihop med metal än tyska språket? ;)Hoppas att inte hela Globen kommer att stå i lågor efter kvällens spelning! :O hahaNu ska jag snart börja röra mig mot bussen, ska åka till syrran och fredagsmysa!

Ha det king och rock on!Walking where the dead ships dwell

Big picture slowly fades
Walls are closing in
And there I was, cursing the ground
Unable to understandI won't let the world break me
So I need to change direction
Nothing special I'm far from perfect
Like the way for meFeel I was running an endless mile
Last candle burns
And I'm dying inside
All of this will turn to ash
A change for a piece of mindWalking where the dead ships dwell
These are shores I left behind
Streets were getting smaller
And I have to leaveFeel I was running an endless mile
Last candle burns
And I'm dying inside
All of this will turn to ash
A change for a piece of mindAll I hear is noise
Heart so false
So I guess, I took it for granted
I know I went to far
I won't say I'm sorry
I got what I deserved
I got what I deservedFeel I was running an endless mile
Last candle burns
And I'm dying inside
All of this will turn to ash
A change for a piece of mindFeel I was running an endless mile
Last candle burns
And I'm dying inside
All of this will turn to ash
A change for a piece of mind


Where the Dead Ships Dwell // In Flames
Igår: IKEA och filmkvällJa, som överskriften lyder så var jag alltså på Ikea igår. Det var mamma som frågade om jag kunde köpa ett par saker åt henne (6 olika saker faktiskt om vi nu tvunget ska vara petnoga), men såklart hittade jag lite småsaker till mig själv också. Till exempel två stycken fat. Till min framtida lägenhet. Vad hände där? Vad var det för plötsligt begär jag fick? Ja ja, nu kan ni väl vara schyssta och skriva att fat är världens bästa investering och att fat is the shit? För visst är det väl så? Va? Vavavavava?

Nu kommer jag att ha en överfull packning med mig på tåget med alla Ikea-sakerna. Ajja, jag slipper ju iallafall att ta dem med mig tillbaka hit igen!

Var på Ikea vid lunchtid så jag passade på att äta där (perfekt, slapp laga mat igår!) och jag tycker alltid att det känns lika kymigt att sitta ensam och äta på nåt ställe. Känner mig som en crazyperson. Och för att bevisa för alla andra i Ikea-matsalen att jag faktiskt är en crazyperson så tog jag kort på min mat. Oh herregud.

Nom nom //bloggskadad crazyperson

Och som överskriften också redan avslöjat så hade jag filmkväll med Micha sen igår kväll. Vi kollade på Sex and the City 2. Den var verkligen hysterisk och kaotisk och det blev ett par goa skratt!


                


Slott i vinterskrud

Alla Hjärtans-kväll


Igår kväll var Micha här hos mig. Vi drack lite vin, åt chips och mörk choklad med chili i, det var hur gott som helst! Tips, tips!

Vi pratade även om allt mellan himmel och gjord. Som vanligt en massa djupa saker och om saker man tror ska hända, som man vill ska hända, som man INTE vill ska hända, rädslor, förållanden and so on.

Man har ju kommit till ett ställe i livet, eller snart i alla fall, som man aldrig varit i tidigare. Eller alltså, det är ju inget ställe i livet man varit i innan. Men att stå inför vetskapen att man ska lämna skolans trygga vagga för all framtid och flytta till en ny stad igen och börja ett helt nytt liv där, med arbete och allt vad det innebär. Livet har aldrig varit så ovisst förut. Och huuuvaligen vad det skrämmer mig. Målar upp en massa katastrofer i mina tankar och väntar mig det värsta. Tänker mycket på det. På hur det ska bli sen. Tänker på det lite fööör mycket. Önskar att jag var en sån person som inte oroade mig för allt. Säg hej till trygghetsnarkomanen No 1!

Fick världens sötasta alla hjärtans-choklad och kort av Micha, tack tack tack söta du! <3Sen knäckte hon också loss och tryckte ut en massa spänningar jag tydligen hade i min rygg. What a relief! Thank you for that dear! Och om Micha nu drabbas av artros so am I to blame, and I alone :O

Snön föll och föll och föll också denna alla hjärtans-kväll och natt. Nu har vi fått ett par tre nya decimeter. Känns sådär kul. Eller inte alls kul faktiskt. Ajja, det är ju fint att titta på åtminstone.

Alla hjärtans-shoppingNu har jag precis kommit tillbaka från stan! Var inne en sväng med Micha efter att tvätten var klar. Shoppade lite faktiskt :D

Det blev några småsaker på TGR (Tiger? Vad heter det egentligen?) och så en sådan här kofta från Gina Tricot:Bea knitted cardigan 199 SEK Bildkälla

Mycket nöjd, har varit på jakt efter en svart kofta i evigheters evigheter utan att hitta nån som riktigt fallit mig i smaken. Men har två sådana här koftor sen innan i grått och brunt, och är väldigt nöjd med dem, så blev happyhappy när jag såg att de kommit in i svart för ett litet tag sen :)

Nu ska jag fixa kvällsmat och sen byta om till något finare, det är ju trots allt Alla Hjärtans Dag idag ^^
Senare ikväll blir det ett par glas vin med Micha och antagligen ett par bitar choklad med. Eller ännu fler... hihi

Ha en trevlig kväll allihop! <3

Villa Villekulla?


Det är ju så att det nu, i huset jag bor i, sprungit diverse olika hantverkare här i ett års tid. I januari 2011 så började de bygga 7 stycken nya lägenheter här. De gemensamma köken och "uppehållsrummen" på varje våning har blivit lägenheter, och det innebär att alla numer har egna pentryn. Säg hejdå till korridorsfest!

Nu har de kommit så långt att lägenheterna är färdigställda, sen augusti till oktober 2011 tror jag. Nu håller de på att måla om i alla korridorerna och i trapphusen. Det är målare överallt, runt varenda hörna och bakom varenda dörr! Livsfarligt, I tell ya!

Ni som varit här vet ju hur trångt här är. Och till alla er som inte varit det kan jag ju meddela att det inte går att mötas på vissa ställen i korridorerna utan att gå sidledes. Och i trapporna går det inte ens att mötas, speciellt inte om man har någon form av tvättkorg eller MAXI-kassar att bära på.

Just nu håller de på att måla på min våning. Väggar och trappräcken är det som får sig en omgång med penseln just nu.

Precis här utanför finns en korridorsdörr som skiljer korridoren från själva trapphuset. Och bakom den står en målare idag och penslar på färg. Det går inte att knacka för att förvarna att man tänker öppna för han har musik i öronen, han skulle ändå inte höra det. Så man får helt enkelt hoppas på det bästa, det vill säga att man inte ska smälla upp dörren i huvudet på karln eller välta ut en färgburk eller liknande. Sen den andra snubben, han står på knä och målar på det partiet av trapphuset som är smalast och som man måste passera för att kunna gå ner för trappan. Man kan inte säga "ursäkta jag ska bara gå förbi" för han har också musik i öronen. När han väl får syn på en så får man en blick som säger "måste du gå här precis heeela tiden, fattar du inte hur STÖRANDE du är?!".

Faktum är att jag faktiskt måste gå här heeela tiden och vara sjukt STÖRANDE eftersom jag BOR här och ja har TVÄTTID idag (igen)!!!

Man får helt enkelt dra in magen så att man kommer förbi och fram. Jag är ju dock inte som Nattbussen i Harry Potter som kan göra sig så smal att den kommer igenom även det trängsta utrymme. Och då blir det så här:Ja, nu har ni både fått se min bakdel ur en inte så smickrande vinkel, samt den tvivelaktiga gröna färgen som numera sitter på väggarna här (och på mina kläder. Eller satt, de är tvättade nu.).

Jag är ju inte en av alla dom som lär sig av sina misstag heller. Nästa vända ner till tvättstugan stod den ena målarkillen i trappan och målade trappräckena. Som jag sa är trapporna väääldigt smala och längst in mot svängen där jag fick gå är trappstegen kanske 5 cm breda. Så min impuls var ju att ta tag i de nymålade röda trappräckena. Idiot!

Berättade detta för Micha sen på msn. "Röda?" skrev hon. "Ska det bli målat som ett Pippihus?"

Ja, det kan man fråga sig. Här är vitt, grönt, KNALLgrönt, blått, rött... Lite alla möjliga färger. Vem vet, målarna kanske har Villa Villekulla som stilförebild?Bildkälla

Jag kan lova att jag inte hade klagat om Kalmarhem även beslutar sig för att låta en häst bo i huset också! ;) Jag kan se efter den, inga problem alls!! ^^


Happy Valentine's Day!
(Bilderna är hämtade från Google (Me To You Bears))


Weeehooo!


Hittade just detta i inboxen på min Lnu-mail:75 % på endokrinologitentan = ett godkänt resultat i kursen Farmakoterapi vid endokrina sjukdomar! Woop woop!

Nu kommer jag att sova gott inatt! Så. Jäkla. GÖTT!

Nu ska jag riva av Blur's Song 2 och headbanga!! Weeehooo, when I feel heavy metal, weeehooo!!!


Flytta in iSkulle kunna tänka mej att flytta in i denna till synes gosiga hood från Gina Tricot:Minna hood 249 SEK Bildkälla

Fin är den också :)Annars då?
Denna dagen har varit en "inget särskilt-dag". Har tvättat och städat, välbehövligt som alltid efter en tentaperiod. Papper och böcker överallt, alldeles för många odiskade tekoppar på diskbänken och en överfull tvättkorg. Samma visa varje gång. Pretty used to it by now. Och alltid lika skönt att röja bort det intensiva pluggandet.

Men nu är mitt hem skinande rent (nåja) och jag har rena kläder och handdukar igen. I'm well happy :)

Trist bara att lägenheten nu är överfylld av icke torra kläder. De så kallade "torkskåpen" i tvättstugan borde kallas "din tvätt bli bara varm men inte torr-skåp" istället. Vill man ha sin tvätt torkad där kan man bara hänga in ett litet (med betoning på litet) plagg där för att det ska torka.

Nu då?
Vet inte. Ska nog slappa på soffan framför nån film eller TV-program med en kopp te. Eller två. Och kanske något gott att äta.

Hoppas ni haft en bra start på veckan :)


tAKiDA - the Burning Heart Tour, Kalmar 11 feb -12

Spelningen började med en helt nedsläckt scen och ljudet av en speldosa. (Jag fick inte helt ihop detta men har fått min förklaring nu.)

Haven Stay blev första låt, en av de bästa från nya plattan, helt klart.Jag måste säga att jag blev positivt överraskad under spelningen. Takida är inte något av mina favoritband även om jag gillar en del av deras låtar. Jaded och Handlake Village är några av mina favoriter, som tyvärr inte var med på kvällens setlist. Däremot låtar som Curly Sue och Never Alone Always Alone har jag däremot väldigt svårt för. De känns för sävliga och för mycket à la Rix FM. Men förstår ju att de var med på setlistan då de är några av deras mest kända låtar. Till exempel fick publiken sjunga första halvan av Curly Sue och det var ändå väldigt stämningsfullt.

Jag tycker att Takidas sångare Robert Pettersson har en väldigt fin röst och den kom verkligen till sin rätta live, nästan ännu bättre än på deras studioalbum. Man undrar ju alltid när man ska se något band live hur det ska låta, men som sagt, det lät hur bra som helst!

Så jag är jättenöjd med spelningen, det var kul att se dem! Har sett dem en gång innan, tror det var 2006, men minns inte så mycket av det.

Kan ju säga att vissa av deras låtar gått varma på min Spotify sen konserten, de har till och med fått en egen spellista. So I'm well happy. Bland annat The Artist, The DreadWas It I? och Haven Stay snurrar här hemma frekvent nu. Sen är det extra kul att koppla låtar till livespelningar också :)

Måste också säga att jag bara älskar cellon i låten You Learn, och att den var vit gjorde ju inte att synintrycket av det hela blev sämre om man säger så. Coolt!

Kvällens setlist:

Haven StayWillow & Dead

Deadlock

Losing

The Artist

Curly Sue

Was it I?

In the Water

Fire Away

The Dread

Tear It Up Again

Never Alone Always Alone

Summer's Gone

Encore

You LearnNågonstans i slutet av denna låt lämnade vi spelningen för att hinna med bussen. Lite synd. Men när jag kom hem kollade jag setlistan och såg att vi bara missat två låtar, nämligen;

The Fear

Evil Eye

Skulle gärna se Takida igen efter detta, hoppas att ni också kommer att göra det! :)

Spelningen, som var ett av stoppen på deras turné, The Burning Heart Tour, gjordes på Nöjeskrogen Sandra.

Whitney Houston

Möttes av detta när jag loggade in på Facebook i morse:

Whitney Houston har gått ur tiden, 48 år gammal. Inatt. På ett hotell. Kl 00.55 svensk tid var det över, skriver Aftonbladet.

Jag minns när Michael Jackson gick bort. Också han en av vår tids största artister.

Både Whitney Houstons och Michael Jacksons musik är ju sådan man växt upp med. Inget jag lyssnar på "till vardags" men den har ändå alltid funnits där.

Vissa personer känns som att de ska leva för evigt, exempelvis sådana här kända personer. De ska bara leverera låt efter låt.

Men de är mortals de också. Det bästa är ju dock att deras musik aldrig dör. De kommer alltid att leva kvar genom den.

Rest in peace Whitney.Bildkälla: aftonbladet.se

The Burning HeartTentan är gjord nu, pjuuuh. Var väl hemma vid kl 19. Fy vad jobbigt det var, 9 papper = 18 sidor fullskrivna = rejält ont i skrivarmen och handen nu.

Jag trooor att det kaaanske gick vägen. Snurrade till det lite med de olika typerna av afasi vid skador på Broca's area respektive Wernicke's area. Och så fick jag black out på det transpulmonella trycket. Men som man säger, man kan inte vara bäst på allt ;)

Snabbt in i duschen, lagat mat, kollat på de olika låtarna i kvällens Mello, nu lyssnar jag på partymusik. Om cirka en halvtimma så ska jag möta upp syrran, min svåger och syrrans kompis, så ska vi dra och se Takida, deras Burning Heart Tour passerar Kalmar ikväll.Bildkälla

Nu ska jag dricka upp mitt glas vin och sminka mig klart. Ska också försöka strunta i min klädnojja och tanken på att jag ser ut som ett tält.

Ha en fortsatt trevlig lördagskväll vänner, jag blev ju lite snuvad på min! Nu ska jag dock ta igen det till 200 %!!

This is what I'm made ofFörst måste jag bara klaga lite:

Ja. Jag ääälskar att skriva tenta till kl 19.30 en lördagskväll. Speciellt då det är en fysiologitenta FROM HELL.

Så. Klart.
(Bilder från Vander's Human Physiology - the Mechanisms of Body Function, 11th ed.)

(Mina egna anteckningar)

Det är alltså dags för (om-)tenta i fysiologi. De tentorna är verkligen jävulens påfund. Skojar inte.
Är dödligt nervös. Och inte blir det bättre att att tentafanskapet ska börja klockan 14.30. Det innebär gott om tid att stressa upp sig innan. Är så sressad nu att mina fingrar skakar när jag skriver detta. Hu.

Har repeterat lite idag bara. Typ muskelkontraktionen i de olika muskeltyperna. Synaptiska transmissionen. Follikulära och luteala fasen av ovariecykeln. Känt att det inte varit nån idé att försöka lära in något nytt. Då hade jag nog svimmat. Eller kräkt. Eller nåt. Nervöst sammanbrott. Mental breakdown. Ja men ni fattar.

Nu hoppas jag på rätt frågor kombinerat med hög hjärnverksamhet.

Ska försöka få någon slags lunch i mig nu. Och packa liten matlåda. Och så det viktigaste: PEPP-MUSIK!!
Tycker detta var mycket fyndigt av mig; låten heter Made of. Ovanstående ÄR jag made of. Och det är en pepp-låt! Hur bra?? Hela TRE flugor i en smäll, det ni! ;)

To die forVet inte om ni är lika töntiga som jag är och tittar på Äntligen Hemma?

Jag älskar i alla fall det programmet, precis som Bygglov och andra liknande program. Jag ääälskar nämligen inredning och sånt (nej jag vet att man inte kan tro det när man är hemma hos mej men det är faktiskt sant).

Blir sjukt inspirerad av dessa program, någon kommer behöva en stor framtida bostad...

Visst, många gånger kanske man inte hade valt att göra samma saker som de i programmen, men man får nya idéer  och blir inspirerad. Nu väntar jag bara på min fantastiskt feta (eehh??) farmaceutlön och en liiite större bostad, sen ska jag skrida till verket, mwohaha!!! Nåja.

Men liksom, denna wuuunderbara walk in-closet som Karin och Björn gjorde i senaste Äntligen Hemma. Är inte den to DIE for??

Bilderna är lånade från Äntligen Hemmas sida på tv4.se --> Bildkälla

He's back, the man behind the maskHe's back, the man behind the radiostudiomikrofon, more like.

N to the I to the C to the K to the E!!

He's name is Borg. Nicke Borg.

Ikväll är det säsongspremiär för Nicke Borg på Bandit! Äääntligen!! för att citera Gert Fylking.

Stay tuned! 22-00!!Bildkälla

Fucking ÅmålIgår kväll så ringde min mamma. Vi började prata om något som jag inte minns. Hur som helst ledde samtalet till filmen Fucking Åmål. När vi lagt på blev jag så sjukt sugen på att se den. Den släpptes 1998 och jag såg den då, 11 år gammal, när jag var hos min gamla kompis Therese nere i Ystad. Sen dess har jag inte sett den (har dock läst boken ett par gånger därefter).

Okej, jag har just lagt upp en hel film i min blogg i YouTube-klippsformat. Är ju inte lönt att ens försöka låtsas att jag har ett liv längre! Men vad skulle man göra utan tuben? Vill man se en film man inte har, ja då finns den där! Dock i småbitar så det blir en del klickande, men jag är inte så petig.

Alltså. Vilken nostalgitripp det blev! Musiken och kläderna, man flyttades ju genast tillbaka till 90-talet. Ni minns de där jackorna som mer var som en "stel hood" med luddigt på insidan? Eller de stora college-tröjorna med texten FILA? Och låten Fantasy Dreamworld (Spotify), jösses den lyssnade jag nog på en hel sommar!För en liten stund så tänkte jag "om man ändå fick vara tonåring igen, jag har mer galet att leva ut" men sen ersattes den tanken väldigt fort av "nej men fyyyy vad skönt att inte vara tonåring längre och att slippa vara det igen"!!

För även om tonårstiden var speciell så var den otroligt jobbig också, iallafall för mig. Jag var ju inte vettig! Nej, tack och lov att den är över nu, eller ja, för hela 6 år sedan faktiskt. Pjuuuuh.

Trevlig helg!

Igår var ingen bra pluggdag, skäms på mej!!

Jag vet inte riktigt vad jag höll på med, men ofta är jag sån att om jag vet att jag ska iväg eller göra nåt särskilt en dag, då kommer jag aldrig igång att plugga innnan det är avklarat. Skitonödigt och hur dumt som helst.

Och igår så skulle jag åka in till stan vid tvåtiden, varpå att det inte blev något pluggat där innan. Jag som behöver plugga varenda minut om jag ens ska ha en minichans på denna tentan... Hur som så lämnade jag en del saker i min lägenhet, tog en dusch och bytte om till aningens varmare kläder, det har ju blivit värsta nordpolen här!

Tanken var ju att vi skulle fikat, jag och mina fina töser. Men detta galna snöande satte ju en hel del käppar i hjulet. Lina blev superförsenad med sitt tåg och Atti bestämde sej för att åka iväg tidigare för att kanske slippa ifrån iallafall en del av snökaoset. Så det blev slutligen jag och Micha som tog en fika på Kullzénska. Som vanligt var där packat med folk med efter några om, och ungefär lika många men, så fick vi ett bord. Varm choklad och tigermuffins blev det till fika för min del, supergott och sockerchock deluxe.

Det blev ett par vändor i några affärer också, köpte faktiskt ett par småsaker (som alltid när jag inte ska ha något...). Visar dem senare för orkar inte fota nu.

Skulle ta bussen tillbaka 18.48 (enligt klt.se's tidtabell) men när jag kom till hållplatsen så hade den gått 18.39?? Så fick vänta en halvtimma i kyyylan och till råga på allt blev det ju en A-buss  och med det även en "trevlg" promme i snö upp till knäna och sisådär 15 minusgrader.

Busschauffören var så rolig. Det kostar 16 kr så jag lämnade fram 21 kr för att slippa en massa småpengar. Så halvskrek han lite småhysteriskt "NEEEJ nu gör du det så där svårt, jag kan inte räkna!!" Hoppsan. Jag som skulle försöka vara lite smidig. Som vanligt så failade jag totalt.

Väl framme i huset så såg jag ut som en levande snögubbe och hade nog även ungefär samma  kroppstemperatur som en snögubbe. Smabbt som attan så rostade jag ett par mackor och kokte te innan jag begravde mej under alla filtar jag kunde hitta och slog på TV:n. Och ja, resten vet ni ju.

Idag hoppas jag på lite bättre självdisciplin. Ska hinna plugga iallafall 3-4 timmar innan jag åker in till stan igen för kvällsmys med chips, dipp, vin och Mello med mina fina vänner Lina och Micha.

Trevlig helg!

Bride Wars

Ikväll blev det ännu en myskväll i soffan, men en massa filtar, framför TV:n. Idag var det The Voice Sverige och filmen Bride Wars (Bröllopsduellen?) som stod på menyn... ehm... jag menar tablån.

Tänkte skrivit ett par inlägg om några andra saker egentligen men är så otrologt trött så det får helt enkelt vänta till imorgon.Har ni sett den?

Vänskap, isn't it lovely? Det är bland det finaste jag har i mitt liv, mina fina vänner - jag hjärtar er!! <3

Nu får ni sova gott allihop så hörs vi imorgon!

"oo-MOM-mee"

Idag har jag faktiskt varit flitig om jag får lov att säga det själv. Plöjt igenom sinnesfysiologin samt medvetande och beteende-delen, och även börjat repetera olika receptorer och signalsubstanser. Undrar när jag ska sluta blanda ihop vad som är katekolaminer och glukokortikoider och allt vad det heter? I'm still waiting! ;)

Och eftersom jag varit så flitig idag så tycker jag att jag gjort mig väl förtjänt av denna lata tv-kväll (okej, jag har haft lata tv-kvällar sen i söndags vare sig jag varit flitig eller ej men det behöver ju ingen annan få veta...).

Ikväll har jag avverkat Lyxfällan kombinerat med kvällsmat, därefter Biggest Loser Sverige (utan något att äta till av förklarliga skäl), därefter TV4 Nyheterna that lasted forever and ever, och nu äntligen, my favourite House M.D.! Och så blåpärs- och hallonpaj förstås ^^

Och nu har jag skrivit en halv kandidatuppsats om mina kvälls- och tv-vanor, herre min get.

Men än är det inte slut för riktigt alla mina kvällsvanor har jag ju förvisso inte tagit upp än. Om vi ska vara petnoga. Och det är vi ju. Jag har ju faktiskt skottat snö också de senaste kvällarna på grund av den här så kallade "snökanonen" som härjat här i Kalmar och på Öland. Det är ganska trevligt att skotta snö faktiskt :) Eller ja, det beror väl på antar jag. Tror inte jag varit av samma åsikt om det varit blötsnö :P

Lyssnade på musik när jag skottade och rätt vad det var så kom en väldigt passande låt:
--> Spotify

Okej, nog ordbabblat. Här kommer lite bildbabbel:


Och ni som orkat er ända ner hit: kände att titeln faktiskt kräver en förklaring. Det är alltså Vander's förklaring på hur man uttalar smaken umami på engelska. Vander är alltså våran fysiologibok och för tillfället ett återkommande inslag i denna arma blogg. Festligt värre!

one two

My sexlife in 2012: a ball of string?

Hittade denna hos -->egoinas.se och tänkte att, åt skogen med att "låta saker bli som det blir", nyfiken som jag är så tänkte jag att det är lika bra att ta reda på hur det blir på en gång! So, here we go!"Tillåt mig."

Låter rätt lamt va? Den där Marian Keyes är ju annars bra på att se till att hennes bokkaraktärer ska "få till det"... Vilken tur då att jag har en till bok i närheten, får se vad den har att bjuda på.

"As an analogy, a thin section through a ball of string would appear to be a collection of separate lines and disconnected dots even though the piece of string was originally continuous."

Assååååååå, jag vet inte? Vill inte verka otacksam, men liksom, ett jäkla garnnystan?? Was that the best you could come up with Vander??!!
Nåväl, tror jag låtsas som att jag inget vet, "ta det som det kommer" är kanske inte så dumt ändå, trots allt...

Nu ska vi se om -->Micha antar denna utmaning och lägger upp ett likadant inlägg på sin blogg, kanske hennes kille kan vara intresserad av resultatet också? ;) hihihi
Hope you don't mind sugarpie :)

 


RSS 2.0