I de röda bussarnas land

Nu är jag tillnaka i Kristianstad, Sverige.

Eller jag kom igår eftermiddag men har inte orkat uppdatera förrens nu, var helt slut efter resan!

Ska berätta lite kort om vårt äventyr, bilder kommer när jag kommit tillbaka till Kalmar, bättre internet här. Hemma i K-stad använder jag dongel, det tar en evighet med den.



Stina och jag åkte alltså till England för att hälsa på Hanna i Brighton. Vi fick dock sällskap av Hanna på ditvägen för hon hade varit hemma över påsk. Vi flög från Kastrup på söndagskvällen, 18.50 lyfte vi. Det var första gången jag flög och det var hur kul som helst!

Vid halv elva-tiden nådde vi partystaden Brighton, det var som att kliva in i en enda stor fest! You just gotta love it! Dock var det mindre kul när vårt hotellrum vette mot utestället Walkabout... Tjo och tjim. Men vi sov okej ändå!

Följande morgon intog vi en äkta english breakfast och begav oss sedan med Hanna i spetsen ut på stan för att kirra lunch att ta med oss ut på äventyr. Vi hoppade på en buss mot Eastbourne och klev av vid Seven Sisters Park. Det är ett naturområde längs kusten som vid första anblicken ger en flashbacks till Brösarps backar, Kiviks marknad och Österlen. Men när man nådde Seven sisters, sju stycken snövita klippor nere vid havet, kände man verkligen att det inte var något man tidigare skådat. Underbart vackert! Vi åt en mycket angenäm lunch i en liten "vik" in mellan klipporna och med utsikt över havet och med en varm vårsol i ansiktetna.

Tillbaka till Brighton, in en vända på Primark, därefter på en buss mot den lilla gamla mysiga staden Lewes. Där blev det en underbar muffinsfika på Nero! Vi gick därefter i en fin gammal park som pruknade i blommor och sen strosade vi runt på stadens gator.

Tillbaka i Brighton på kvällen blev det middag på en italiens restaurang, Piccolo. Sen hem till hotellet för att sova gott. Men det gjorde inte jag, stoltserar nämligen med en förkylning som heter duga!

Följande morgon blev det vanlig kontinental frukost. Mat på morgonen i all ära, men vi svenskar är trots allt mest nöjda med mjölk och corn flakes!

Denna tredje dag av vår resa begav vi oss till London!! Det var verkligen London calling! Som jag längtat efter att få besöka denna stad!

Efter en tågresa och en lång biljettkö för att få våra buss- och tunnelbanekort hoppade vi ombord och åkte till vår första anhalt; Big Ben, Houses of Parliament och Westminster Abbey. Det blev också en snabbtitt på London Eye.

Vidare till St Pauls Cathedral, Millenium Bridge, Tate Modern, Towern, Towern Bridge, Picadilly Circus, Harrods, Oxfortd Street, Notting Hill med Portobello Road... En massa. Säkert glömt något. Och det var inte i den ordningen.

I Notting Hill åt vi Fish and chips på den mysigaste pub man någonsin kan tänka sig, The Churchill Arms. Det var blommor överallt, och då menar jag verkligen ÖVERALLT! Love it!

En intensiv dag i London kan man verklien säga! Vi hann faktiskt lite shopping också, hittade en butik där borta i England som jag verkligen gillar, Dorothy Perkins! ^^



Vi rasade i säng med känslan av att vi skulle bli förlamade om vi tog ett enda steg till. Och då skojar jag inte.

Nästa dag vi vaknade tog vi det lite lugnare. Då var det dags för shopping och en heldag i Brighton. På ett sätt gillar jag den staden bättre än London. Med risk för att verka tråkig så tyckte jag nästan att London var lite väl stort och att där var lite väl mycket människor för min smak.

Blev faktiskt en hel del shoppande, min väska var välfylld när jag kom hem ;) Inte bara till mej själv dock, blev en och annan present också :)

Oj, glömde nämna en annan underbar affär som jag fastnade för, Cath Kidston! Mumma!

På kvällen blev det italienskt igen, nämligen pizza! Och fruktsallad till efterrätt! Kändes som "den sista måltiden", Stina och jag åkte till Gatwick sen på kvällen.

Vi övernattade på flygplatsen och klev sen på flyget klockan 8.45 engelsk tid och landade i Kastrup klockan 11.40 svensk tid. Vi hade flyt med tågen så vi kom fram till lilla K-stad vid halv tre. Kan inte fatta att vi verkligen varit iväg redan! Så snabbt det gick! Och var underbart det var! Planerar redan för nästa resa dit!



Hehe, och förresten. Vilken panik det blev på vägen dit... Mellan K-stad och H-holm så kom Hanna på att hon glömt sina nycklar hemma... Det var bara till att hoppa av tåget igen. Tur att Hilda kom som en räddande ängel!

Som sagt, bilder kommer inom kort, jag vågar inte ens tänka på hur det skulle bli om jag skulle ladda upp dem med detta sego-modemet. Men det kom ju ett par smakprov som ni såg!

Hoppas att ni haft en bra påsk och att allt varit underbart här hemma i Sverige eller vart ni nu kan tänkas ha befunnit er.

Nu ska jag se What a Girl Wants, den utspelas ju i London, mitt smultronställe ^^
Godnatt!

/Johanna with love

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0