It's like an addiction

Jag älskar Converse-skor! Totalt och fullständigt.

Har tre par. Alltså alldeles för få! Har ett par röd-vita (föredetta röd-vita, de har en väldigt obestämbar färg nu som antagligen beror på att de är 10 år gamla), ett par svarta (brunsvarta numera) och ett par blåa (fortfarande blåa).

Vill ha ett par vita, ett par röda, och ett par blåa till. Och gärna ett par rosa också! Kolla Michas blogg för att se när vi provade Converse för glatta livet på Arnold's igår! ---> Michas blogg



Gick in på Converse's hemsida för at kika på alla olika modeller som finns i det stora landet som de kallar för USA och som vi i det lilla landet (med isbjörnar som grannar) går miste om.

Förutom alla sina underbara skor hade de också en funktion att man kan designa sina egna, precis som man vill ha dem! 67 dollar vill de ha för dem, tyvärr går de dock bara att köpa inom USA...

Hajja att jag suttit och gjort huuuur många olika varianter och färgkombinationer som helst, blev helt kär i ett par! Men, se men inte röra, de kommer aldrig att hamna i min ägo så länge jag inte emigrerar och bosätter mig i USA.

Kan lova att det blir som ett beroende. "Om man tar röda snören då? Kanske det är snyggt med gult? Militärmönster?" Ja, ni fattar :)





Mina favvisar so far ^^


Var så goda att bli beroende! ---> Design your own pair!





This pain put there by your loved ones

Okej, nu blir det ännu mer YouTube-klipp! Kanske skulle ta och bli en YouTube-blogg? Haha, nejdå.

Men typ igår kom jag till att tänka på en låt som jag verkligen älskade för en herrans massa år sen. Into the night med The Motorhomes. 1999 släpptes den, jag var 12 år gammal, 12 år sen nu, herregud!

En sjukt fin låt, verkligen! Men, jag klarar inte av att se videon! Jag såg den max två gånger då när låten och videon var nya. Minns att jag grät som det barn jag var då när jag såg den. Letade ändå upp den på YouTube nyss. Och, jag började gråta som ett barn igen nu när jag såg den. Jättefin video, men jag klarar bara inte av att se den, det går inte. Mental brakdown eller nåt.



Som jag saknar min vovve! Tänk om det var hon som skulle tas ifrån mig! Den dagen hon lämnar jordelivet kommer mitt hjärta att slitas itu. Väljer att inte tänka på det.

Into the night we're alright
Into the pale moonlight
Nothing could go wrong
When you're alone carry on
Pull out the nails from your bones
Keep on keeping on

You've got nothing to fear

Promise you will be there
Nothing will go wrong

Don't chase the beat of your heart

Don't let yourself fall apart

You've got nothing to fear

Promise you will be there
Nothing will go wrong
This pain put there by your loved ones
Goes deep into your bones
That carry your body

Into the night it's alright
Into the pale morninglight
Nothing has gone wrong
And nothing will go wrong






De senaste dagarnas beroende

Denna veckan kickstartades med tentamen i kursen Farmakoterapi vid sjukdomar i gastrointestinalkanalen inklusive lever och bukspottkörtel.

Kom hem från tentan, inväntade Micha, och tog sen en svängom på stan. Provade en massa, massa Converse, vilka underbara färger det finns, vill ha varenda en!

Hur som helst, när jag steg in i trappen när jag kom hem igen tänkte jag "nu ska det bli skönt med lite god mat, en film och massa fredagsmys" Men, vänta lite nu, stoppa bandet och spola tillbaka! Fredagsmys?? Det är ju för höge farao måndag idag, en ny vecka har precis kört igång på alla cylindrar.

Vart tog helgen vägen? Har pluggat exakt heeeela tiden! 9 timmar i fredags, 11 timmar i lördags, 11 timmar igår och ca 3 timmar i förmiddags. Halleluja. Nu vill jag faktiskt ha helg, hope you don't mind!

Varje gång jag tröttnat på plugg har jag tagit en liten paus och lyssnat på en helt underbar låt, tokälskar den och kan inte lyssna tillräckligt mycket på den, den har verkligen varit hela denna helgens stora beroende!

Fear of the Dark med Iron Maiden från Rock in Rio 2001



Introt är ju heeelt suveränt! Hela publiken sjunger "ooh ooh ooooh ooh ooh oh oh"
Alltså känslan och stämningen, om man blundar så känns det som om det är man själv som står en sommarnatt och bara uppfylls av musiken, mmm ^^ På riktigt, jag får gåshud!

En riktigt sen sommarnatt, det är helt kolsvart förutom framme vid scenen, det ät lite småkyligt men alla står så nära så det är varmt ändå på något vis. Tusentals människor är som en enda stor familj, alla står där av samma anledning. Det är lycka, total lycka! Muskik är aldrig så bra som live, skulle kunna åka på konserter och festivaler varenda dag i hela mitt liv! Säger bara det - goose bumps!! ^^

Så öppnade man ögonen. Just det, tentaplugg, så var det! Men, energidepåerna hann laddas en smula, och humöret steg några grader :)





Mello-final ikväll!

Ja, ikväll får äntligen detta "schlager"-spektakel ett slut! Eller ja, det svenska. Eurovision orkar jag aldrig kolla på, gör jag ett försök så slutar det ändå alltid med att jag somnar efter fem låtar, nästan aldrig något bra... Eller vad tycker ni?

Det här med Mello är verkligen inte min grej, och inte min typ av musik alls. Ska dock se finalen ikväll, har tentapluggat cirka 10 timmar idag och nu orkar jag verkligen inte ett dugg mer!!

Attisen kommer upp och så ska vi laga mat och kolla på Mello. Sen kommer vi också att förhöra varandra på det vi pluggat idag, så lite mer nytta kommer vi göra denna kväll, måste bara pausa lite först :)

Så. Vilket bidrag tycker ni ska vinna ikväll då?

Jag har två favoriter; Nicke Borg - Leaving Home och Danny Saucedo - In the Club.

Nicke Borgs låt är den absolut bästa av alla låtar med i år tycker jag. Någon som är förvånad? Knappast!! ;) Men den känns inte riktigt som att den hör hemma i Mello, känns som om det kommer bli samma sak som med Anna Bergendahl förra året om den går vidare till Eurovision...

Nej, i det sammanhanget tror jag på Dannys låt! Den skulle nog kunna gå hem, den är ju lite party sådär. Så ikväll säger jag HEJA DANNY!!



En av mina absoluta favoritlåtar just nu, den spelas flitigt! Nicke Borg med låten Leaving Home ^^



Låten som jag hejar på ikväll; In the Club framförd av Danny Saucedo! Heja heja!!

Ha en trevlig lördagskväll fellas!! ^^






Hjärntvätt!!

Jag har suttit och lyssnat på föreläsningar hela långa dagen, sen klockan nio imorse!! Tog en promme med Atti till Berga och tillbaka, annars har jag suttit på min jäkla skrivbordsstol, stirrat på datorskärmen och anteckat så att pennan glött rött...

Munsår, munvinkelragader, stomatit, faryngo-tonsillit, salivkörtelinflammation, tumörer, cancer, muntorrhet, karies, dålig andedräkt, sväljningssvårigheter, esofagit, reflux, dyspepsi, motilitetsrubbningar, helicobacter pylori, gastrit, ventrikelulcus, duodenalulcus... Detta är typ en fjärdedel (tiondel??) av alla sjukdomar till tentan på måndag... Orsak, symtom, behandling (egenvård plus receptbelagt).

Det snurrar i min skalle, det kan jag säga utan att överdriva! Föreläsaren är från Göteborg, jag har för fasen börjat TÄNKA på göteborgska! Herregud, här snackar vi hjärntvätt deluxe!



Undrar om det var detta Rang & Dale tänkte sig när de skrev denna farmakologibok??

På onsdags ska det tentaslaskas!! Klubb Volyyyyym!!





Italia

Igår tog jag en paus mitt i allt tentaplugg för att hänga med systern en sväng på stan, kolla lite i affärer och käka lunch.

Vi landade på Italia där de har pizzabuffé för 89 kr, supergott!



Blev sen att gå i affärer. Syrran köpte en jättefin somrig blus med knyt från Vero Moda, jag hittade en likadan fast i jeanstyg som jag gärna hade lagt vantarna på. Hittade också en superfin tröja på Vila. Men, det enda jag shoppade igår, om man nu kan kalla det shoppa??, var några öl till faren som kommer härifrån Kalmar. De görs på Ängö bryggeri och så vitt jag vet så säljs de bara i Kalmar, och kanske Öland också? Tror inte att de hittat ner till Skåne i alla fall, så stor är nog inte produktionen, inte än i alla fall. Men tänkte att han kanske skulle tycka det är kul att testa en ny ölsort :)


---> Ängöl Kvartersbryggeri, hemsidan

Närproducerat ska man ju uppmuntra :) tihi

Idag blir det fortsatt tentaplugg, hoppas kunna vara riktigt effektiv! Tentan är på måndag och första tentapluggsdagen var igår. Känns stressigt som attan. Som vanligt... :S

Vad ska ni hitta på idag?





Molly me!

Igår var det projektredovisning i kursen Farmakoterapi vid sjukdomar i gastrointestinalkanalen. Som vanligt var det lite nervöst, speciellt med tanke på mailet vi fick dagen innan redovisningen från vår programansvarig (som skulle hålla i seminariet) om att vi nog missuppfattat en av frågeställningarna lite (eller mycket!!). :O

Tänkte därför att Molly skulle få följa med som en maskot och bringa oss tur. Hon har ju följt med en annan grupp under många år och det har ju gått bra för dom, så jag bedömde våra chanser att lyckas som goda om vi tog Molly med oss.



Min Molly!

Och för er som inte känner Molly, tillåt mig att presentera henne! ;)

Bildkälla

Bildkälla

Molly är alltså D-A-D's lilla följeslagare, need I say more?? ^^

Och min Molly kommer från BikBok :)

Och vet ni? Vi blev godkända och slapp komplettera trors vårt lilla (stora) snedsteg! Jag menar, outcome variables, vem bryr sej EGENTLIGEN?? ;)

Molly me!!










Motarbetar mig själv

Jag blir så trött på mig själv! Känns som att jag bara motarbetar mig själv precis hela tiden! Det är absolut inget som jag VILL göra...

Igår på spinningen hade jag sån halsbränna att jag inte kunde ta ut mig så mycket som jag hade velat göra, var rädd att magsyran skulle stå som en projektil ur munnen på mig. Istället var det svälja, svälja, svälja som gällde, fick ont i halsen till slut, inte så konstigt med tanke på hur stark syran faktiskt är...

Idag var det dags för skivstångspass. Nu är det mitt huvud som spökar så jag fick avboka. Nu snackar vi inte vanlig huvudvärk, då hade jag så klart gått ändå, skivstångspassen är bland de roligaste passen! Detta är sån creepy huvudvärk... Vaknade med den idag, kul liksom. Det är en punkt typ rakt upp från vänster tinning som bultar så infernaliskt med resultatet att jag ser dåligt med väntser öga och känner mej yr. Inte som upplagt för skivstång med en massa hopp och skutt kände jag, kan nog både vara en fara för mig själv och andra i salen.

Har huvudvärk nästan varje dag, jag ser dubbelt, är alltid trött, har svårt att koncentrera mig. Redan när jag började på denna utbildningen fattade jag att jag tagit mig vatten över huvudet. Varken matte eller fysik eller kemi är några ämnen jag är bra på, kan erkänna att jag faktiskt hade extra stödundervisning i matte i nian och första året på gymnasiet. Jag tycker det vi gör på denna utbildningen är galet svårt, jag har verkligen inget läshuvud what so ever! Då måste man kunna gå på 150 % minst hela tiden för att klara av det. Vad jag verkligen inte behöver då är att min egen kropp ska motarbeta mig!

Kan inte sova, kan inte äta, är så fruktansvärt trött. Har känt ända sen jag började på farmaceutprogrammet att utbildningen känns som att simma i en djup sjö och hela tiden, varje sekund, kämpa för sitt liv så att man kan hålla näsan över ytan så att man inte drunknar. Nu känner jag att näsan bara är ovanför ytan en liten stund i taget. Det är tillräckligt för att få i sig det syre jag behöver för att leva. Men frågan är bara hur länge till?

Förlåt för gnälligt och klagande inlägg men jag blir så frustrerad på mig själv ibland, räcker aldrig till i den utsträckning jag vill, det där med att inse sina begränsningar är inget jag är intresserad av...





RSS 2.0